28. august 2013

Ny lue til barnehagestart


Det er mange søte små som i disse dager får utvidet høstgarderoben sin, og en ullfrelst gudmor har nå bidratt litt på den fronten. De erfarne sier at det aldri blir nok av luer, votter og sokker, så jeg tenkte at dette sikkert ble godt mottatt i vintergarderoben. 

Tanken er også at lua skal matche disse vottene som gudsønnen fikk i vinter, som forhåpentligvis ikke har forsvunnet eller blitt for små siden sist.

Mønsteret er atter en gang fra Strikk til Nøstebarn, en soleklar favoritt når det kommer til enkle og praktiske plagg til barn. Denne gangen brukte jeg et annet garn og fikk samtidig rensket litt opp i garnbeholdningen. Passformen ble helt suuper, lua sitter godt selv om man ikke knyter igjen.


Planen var egentlig en rillestrikket variant av øreklafflua, men jeg endret på den da jeg så hvor synlig skjøten foran ville bli. Mot slutten oppdaget jeg at skjøten likevel ikke ville bli særlig synlig i bruk, men det beste ville dog vært om den hadde havnet bak. Derfor fikk det bli kombinasjon av riller og glattstrikk denne gangen, og det ga to helt forskjellige uttrykk med det flerfargede garnet. Gøy!

På toppen strikket jeg en liten "tutt"- for når man er 2 år er man fortsatt liten nok til at det er søtt, synes jeg ;) Knytingen ble som vanlig en i-cord-snor. Ingen over, ingen ved siden!

Mønster: Nøstebarn #1938 Barnelue med øyreklaffar
Garn: 7 Veljestä Bröder, 46 g
Størrelse: 2 år
Pinner: Nr. 4,5

post signature

24. august 2013

Sensommerstrikk


Lyset begynner smått å få sin karakteristiske høstlige farge og lufta er en anelse skarpere enn før. Likevel er det ikke høst enda; vi kan fortsatt nyte varmen på sommerbrune bein. 

Et kjærkomment sensommerøyeblikk med strikketøyet en lørdag formiddag - perfekt etter en iskald og regntung arbeidsuke :) 

God helg!!

22. august 2013

Pliktstrikk


Jeg har litt strikketørke for tiden. Er ferdig med alle pågående prosjekter og har ingen store planer for høsten og vinteren. Nja, sånn rent bortsett fra et par votter til min kjære, men de ligger tynt an for opprekking, tror jeg... 

Det er mye fint der ute som kan strikkes, men jeg kommer bare ikke helt i gang, kjenner jeg. Mange myke og fristende garnnøster har jeg også på lur, men det er ikke noe spesielt som roper på meg verken herfra eller derfra. Ei heller noen nære eller fjerne som peker seg ut som den ultimate mottakeren av hva-det-måtte-være. For et luksusproblem, tenker du? Yes, I know!


Løsningen? Kopptuer. Også kalt pliktstrikk. Nødvendighet i hus og hjem, ikke særlig festlig å holde på med, men det funker. Dessuten trengtes det en oppgradering på kopptuefronten her i huset. 

Jeg tror egentlig at jeg bare går på vent, kanskje fordi det hvert øyeblikk dukker opp en oppskrift som jeg bare MÅ strikke? Innen den tid har jeg heeeelt sikkert begynt på noe annet, og har fått hodet fullt av jule- og bursdagsgaveideer, og jeg ender vel opp med en hektisk strikkehøst. I så fall er det helt ok ;)

Mønster: Paristua
Garn: Drops Paris, 50 g
Størrelse: ca 25*25 cm? Meeeget tøyelig i alle retninger
Pinner: nr. 4

post signature

18. august 2013

Regnbuekjolen som gratismønster


Smigret fordi et par stykker har spurt om å få se mine nedskriblede notater fra regnbuekjolen, har jeg brukt litt tid på renskriving og forståeliggjøring.

Håper virkelig det holder, for nederst i dette innlegget finner du nå oppskrift på min regnbuekjole i str 4-6 år! Du finner også linken nederst i sidebaren til høyre i bloggen, og som om ikke det var nok har jeg også lagt den ut som ravelrylink.

Fin søndag til alle dere!

post signature

4. august 2013

Kortreist sjal... eller ikke!


Årets ferie er nå over og feriestrikketøyet er også tatt av pinnen. Jeg er ikke av de som har storproduksjon på sommeren, men jeg har alltid noe på pinnene, og gjerne noe enkelt som passer som skravlestrikk i sosiale sammenhenger. Årets feriestrikk ble et sjal etter oppskrift fra Strikk til Nøstebarn, som nå ligger i gaveeska og venter på en passende anledning.


Garnet kjøpte jeg i fjor sommer da vi tok turen langs Den Gyldne Omvei på Inderøya i Nord-Trøndelag. Et eldorado for gode matopplevelser i naturskjønne omgivelser! Langs ruta finner man mye kortreist, ekte og naturlig mat, og kunst og håndverk fra lokale aktører. Vi snublet innom garnutsalget på Gulburet, ut derfra kom jeg jublende over et digert 200-gramsnøste kortreist garn. Trodde jeg. Kortreist var det slett ikke, det var produsert i USA. Pytt pytt ;)


Garnet skulle egentlig bli sofapute, men jeg innså etter hvert at sofaen ville bli byttet ut lenge før det ble putestrikk. Da var det bare å endre planene og sørge for at garnet ikke endte opp som såkalt vellagret garn, men at det heller fikk være årets feriestrikketøy og få flere destinasjoner på samvittigheten på sin ferd fra leverandør til forbruker.


Garnet har litt tykkelse og er vesentlig tykkere enn garnet fra Nøstebarn, som oppskriften egentlig er beregnet på. Jeg strikket på pinne 7 og synes det ble passe luftig. Avfellingen gjorde jeg på pinne 8 for å sikre at kanten ble elastisk nok. Fornøyd med det!


Det endelige resultatet ble tettere enn oppskriften foreslår, sjalet har dermed litt tyngde. Det gjør seg fint over kalde skuldre, men funker også rundt halsen som tykt vinterskjerf. Jeg har ca 10 gram garn igjen, og funderer på om jeg skal gå for dusk i hver ende også, eller om det er nok med den på midten. Innspill mottas med takk! 

Og tusen milliarder takk for hyggelige kommentarer på regnbuekjolen. Rapport fra mottaker er at den passer, hurra! :)

Mønster: Sjal #1926 fra Strikk til Nøstebarn
Garn: Fishermen's wool fra Lion Brand Yarn, ca 190 g
Størrelse: Ca 120 cm mellom endene, og ca 60 cm fra midten og ned til spissen
Pinner: Nr 7

post signature