22. oktober 2013

Restefest-tøyselueTilfeldighetene ville ha det slik at jeg kom over denne oppskriften omtrent samtidig som jeg oppdaget at garnlageret inneholdt en passe stor mengde garnrester med riktig tykkelse. Og hva gjør man da? Jo, man kaster alle pågående prosjekter til side og bare kjører på!


Jeg liker så godt effekten man får når man strikker første omgang med ny farge vrangt, slik som i tøysetoppen fra Pickles. I følge oppskriften her skulle siste omgang før fargeskiftet strikkes vrangt. Absolutt fint det også, men det gir et helt annet uttrykk. Vrangborden strikket jeg for øvrig enkelt, ikke dobbelt, og den ble passe stram slik. 

Jeg strevde fælt med å få fin passform på lua, og etter en opprekking endte jeg med å bare gjøre det etter innfallsmetoden; felle litt her og snurpe litt der ;)


Og med det tror jeg jammen jeg har fullført den første julegaven?! Wiiihaaa! Jeg vurderte lenge å beholde lua selv, men jeg troooor jeg lander på at noen skal finne den under treet i år :) 

For øvrig er det ingen tvil om at jula stadig kommer nærmere. Butikkene er i full sving med julevarene, løvet har lagt seg elegant på bakken og vi våkner stadig til kalde, fine morgener. Liiiitt tidlig er det jo, men det tåler jeg. Fin uke til alle dere!

Mønster: Restefestlue med en liten vri
Garn: Drops Nepal/Dale Freestyle, totalt 73 g
Størrelse: Onesize
Pinner: Nr. 4

post signature

7 kommentarer:

 1. Så herlige farger du har brukt! Knallfin!☺
  Fikk skikkelig lyst på sånn selv....;)

  Ja, vi i Kremmerhuset er godt igang med å lage julebutikk og hos oss kom den første snøen i natt. Så vinteren og jula kommer om vi er klare eller ei... Litt koselig er det da☺

  Ønsker deg en fortsatt finfin høstuke!
  Klem

  SvarSlett
 2. En skøn hue og fin effekt med vrangpindene ved farveskift! Heldig er den, der finder den under træet :-)

  SvarSlett
 3. Kjempeflott lue i fine farger! Denne kan æ ønske mæ!

  Klem fra Mamsen

  SvarSlett
 4. Artig lue og flotte farger! Her pågår julegavestrikk for fullt!

  SvarSlett
 5. Likte lua di godt, flotte farger og fine detaljer! Blir en fin gave :-)

  SvarSlett
 6. Den lua var jammen kjempefin. Slik fikk jeg lyst på også! Har lagret oppskrifta i ønskelista, så får vi se. Likte forøvrig din løsning best.

  SvarSlett
 7. Denne var frisk og fin! Det gjør seg med den vrangborden:-)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)