18. mars 2010

Bamsegenser og strykemerke på 1-2-3


Julen 2008 strikket jeg denne genseren, og først nå kan jeg endelig skryte på meg å ha ferdigstilt den! Jeg har l-e-n-g-e vært på utkikk etter et Tigerguttstrykemerke, men måtte til slutt bare godta dette merket med Ole Brumm på. Det er jo riktignok fra Disney, da - selv om Tigergutt er klart tøffest blant gjengen i Hundremeterskogen etter min mening :)


Som dere kan se av bildet over, er litt vrangstrikk underveis den eneste formen for mønster. Jeg synes det gir en fin effekt, og som en bonus er det fryktelig enkelt i tillegg. Tv-strikk! :) I tillegg har jeg valgt å strikke 2 masker vrang mellom raglanfellingene for å gi litt mer "liv" til genseren, etter anbefaling fra Mamma. 

Jeg har grudd meg litt til selve stryke-på-strykemerket-senansen, ettersom jeg har en formening om at strykejern med høy varme + strikkeplagg = mulig katastrofe. I dag møtte jeg frykten ansikt til ansikt, etter å ha trålet det o´store internett i forsøket på å finne en bruksanvisning eller veileder for hvordan jeg skulle gå frem uten å ødelegge mange timers strikkearbeid. Ettersom jeg synes det var vanskelig å finne frem i jungelen, kan jeg jo avsløre fremgangsmåten for hvordan jeg lyktes:


 1. Varm opp strykejernet til max - hos meg er dette 3 prikker. Ikke bruk damp. Og ja, det står ofte på strykemerkets emballasje at det anbefales 2 prikker, men det er visstnok unødvendig.
 2. Plasser arbeidet på strykebordet, strykemerket legges der det ønskes festet, og legg et stykke bomullstøy (gammel t-skjorte, putetrekk etc.) over - dette beskytter plagget mot varmen, og hindrer at stoffetmerket "strykes fast" i strykejernet.
 3. Stryk over, gjerne med litt trykk. Etter ca. 10-15 sekunder kan du sjekke om merket sitter fast. Hvis ikke; stryk mer. Hvis det gjør det; stryk litt mer for sikkerhetsskyld ;)
 4. Fjern tøystykket og la plagget ligge en stund etter påstrykning, slik at merket fester seg skikkelig.
 5. Sy eventuelt en søm rundt - mange gjør dette for at merket ikke skal falle av. Jeg velger å la være, av to enkle grunner; ren og skjær latskap, og fordi jeg synes det virker som merket sitter bom fast!

Mønster: Lanett Baby 0612
Garn: Lanett superwash, farge 1012
Størrelse: 6 mnd
Pinner: 2,5 og 3

post signature

7 kommentarer:

 1. Den ble knallfin Synnøve :) Syns Ole Brum gjorde sæi han også!

  SvarSlett
 2. Gensern vart superfin! Å d va eit arti mønster å ei fin raglanfelling:) Kanshe eg må vurder å prøv meg på dein ein gong eg å:)

  SvarSlett
 3. æ kan fint lite om strikking (særlig på den hertida av døgnet (nach)), men tigergutt ebest :)?

  SvarSlett
 4. Hehe, søta, du har helt rett! :)

  SvarSlett
 5. Hei! Fin genser du har strikket :)
  Hvor fikk du tak i strykemerket? Har lenge vært på leting etter Disney-strykemerker ;)
  Mvh Ine - http://pinki.blogg.no

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)