13. august 2012

Tøysetopp til en tøysekopp!


Dette er mitt mest spennende prosjekt noensinne... Bursdagsgave til en treåring som eeelsker rosa, prinsesser, blingbling og jålerier. Og hva gjør jeg? Joda, jeg strikker i blått, jeg. Startet med godt mot, men ble veldig skeptisk underveis. Er ikke treåringer ofte meget bestemte og bevisste på hva de liker? Er ikke blått guttefarge? Her måtte det gjøres tiltak for å minimere en eventuell krise på treårsdagen...


Litt research hjalp meg til å se at Askepott har blå kjole, hurra for det!! Tøysetoppen ble pyntet med to "diamanter" nederst på vrangborden, for å øke blingbling-faktoren. For å få til et helhetlig antrekk kjøpte jeg dongerishorts og en hvit bomullstopp som kunne brukes under tøysetoppen. (Og ikke minst for å finne ut hvor bred og lang en 3-åring egentlig er..) I tillegg kjøpte jeg en lyseblå sløyfehårklemme og en juggelring med lyseblå sten. Og som om ikke det var nok fikk faktisk frøkna tilfeldigvis et smykke med matchende lyseblåsten fra noen slektninger.


Og resultatet? Prinsesse Mina så helt smashing ut i det nye antrekket fra gudmor, det ble tatt i bruk allerede dagen etter og hun fikk mye skryt :) Jeg pustet lettet ut, og konstaterte samtidig at størrelsen passet perfekt. Jeg håper hun ikke vokser så fort de nærmeste månedene slik at hun får brukt toppen mye utover høsten. Selv om den ble strikket i str 4 år, så strikket jeg nok litt strammere og endte mer opp med str 3 år. Sjekk forresten poseringen under - ingen tvil om at tøysekoppen kan kunsten ;)


Fargevalget er inspirert av G-Anette sin versjon. Jeg endret litt på stripebredden i forhold til Picklesmønsteret og på rundfellingen valgte jeg å felle på ulike steder i stripene, slik at det ikke ble så synlig. Veldig fornøyd med akkurat det! Jeg brukte originalgarnet, og jeg troooor jeg har brukt under 200 gram totalt. Toppen er altså strikket i bomull og tåler fint vanlig 40 graders maskinvask - helt sikkert 60 også, hvis det skulle bli flekkproblemer.


Mønster: Tøysetopp fra Pickles
Garn: Pickles Baby Organic Cotton, ca 200 g (?)
Størrelse: Str. 4 år (men i praksis 3 år)
Pinner: nr 4,5

post signature

15 kommentarer:

 1. den ble kjempefin til lille jenta! :D

  SvarSlett
 2. Jeg falt for hele antrekket jeg! Og toppen var jo kanonfin! Og ja, hun kan jo kunsten i å posere:)

  SvarSlett
 3. Kjempe fint!! Fargene var så fine til henne. Og alt klær den smukke!!!

  SvarSlett
 4. isprinsesse?? Jeg er veldig glad i blå selv, så her blir det også prinsesse i blått! Så stilig det ble med tilbehøret du hadde ordna:)

  SvarSlett
 5. Fiiin. Lekker fargesammenseting :-)

  SvarSlett
 6. For ei herlig jente, og hun ble jo så fin!
  Jenter kler blått - jeg er veldig glad i det på jenter, det kan bli litt mye rosa til tider :)
  Toppen ble lekker - nydelig gave!

  SvarSlett
 7. Veldig fin! :) Det blei jo jammen meg ein super gave! Heldige hu som har så snille gudmor! :)

  SvarSlett
 8. For en fin topp, og for en fin guddatter du har :)

  SvarSlett
 9. For et herlig innlegg!
  For en herlig topp!
  Og for ei herlig snuppe!

  SvarSlett
 10. Kjempe søt vest, jente og antrekk :)
  Koselig at du er med på giveaway!
  Klem

  SvarSlett
 11. Kjempe flott vest :) Herlig med noe annet enn rosa, og med både bling og annet tilbehør så ble jo dette sukker søtt :)

  SvarSlett
 12. Åh, kjempefin! Blått er virkelig nydelig! Og så herlige bilder av Askepott ;) Fikk lyst til å strikke en til selv jeg.. :)

  Klem

  SvarSlett
 13. Kjempesøt! Klart jenter ikke alltid trenger å være rosa! Likte "diamantdetaljene". (0:

  SvarSlett
 14. Så fin topp på søt lita. Blått er fint på jenter også ;)

  God helg!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)