28. august 2013

Ny lue til barnehagestart


Det er mange søte små som i disse dager får utvidet høstgarderoben sin, og en ullfrelst gudmor har nå bidratt litt på den fronten. De erfarne sier at det aldri blir nok av luer, votter og sokker, så jeg tenkte at dette sikkert ble godt mottatt i vintergarderoben. 

Tanken er også at lua skal matche disse vottene som gudsønnen fikk i vinter, som forhåpentligvis ikke har forsvunnet eller blitt for små siden sist.

Mønsteret er atter en gang fra Strikk til Nøstebarn, en soleklar favoritt når det kommer til enkle og praktiske plagg til barn. Denne gangen brukte jeg et annet garn og fikk samtidig rensket litt opp i garnbeholdningen. Passformen ble helt suuper, lua sitter godt selv om man ikke knyter igjen.


Planen var egentlig en rillestrikket variant av øreklafflua, men jeg endret på den da jeg så hvor synlig skjøten foran ville bli. Mot slutten oppdaget jeg at skjøten likevel ikke ville bli særlig synlig i bruk, men det beste ville dog vært om den hadde havnet bak. Derfor fikk det bli kombinasjon av riller og glattstrikk denne gangen, og det ga to helt forskjellige uttrykk med det flerfargede garnet. Gøy!

På toppen strikket jeg en liten "tutt"- for når man er 2 år er man fortsatt liten nok til at det er søtt, synes jeg ;) Knytingen ble som vanlig en i-cord-snor. Ingen over, ingen ved siden!

Mønster: Nøstebarn #1938 Barnelue med øyreklaffar
Garn: 7 Veljestä Bröder, 46 g
Størrelse: 2 år
Pinner: Nr. 4,5

post signature

11 kommentarer:

 1. Så fin lue! Elsker de fargene sammen:)

  SvarSlett
 2. utrolig fin lue det der, må jo nesten komme i gang med høststrikken jeg også :)

  SvarSlett
 3. Nok en fulltreffer gode Gudmor. Bøyer oss i støvet av takknemlighet. Du e suuuuper ;)

  SvarSlett
 4. Ull lue er bare supert!! Likte godt kombinasjonen av riller og rettstrikk:) Må nok til på noen luer her også, et lite hode vokser også...

  SvarSlett
 5. Nydelige farger ja! Supersøt lue♡

  SvarSlett
 6. Fiiin!! Et mønster jeg nok må prøve ut til lilleklumpen her hjemme:)

  SvarSlett
 7. Kjempefin! Digger fargene og fassongen:)

  SvarSlett
 8. Så fin :-) den må blive et hit i børnehaven!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)