2. november 2014

Bryllupsbolero

Ja, nå var det lenge siden sist! Ingen spesiell grunn, det bare ble sånn. Og hva har man gjort siden sist? 


Joda, strikket seg en bryllupsbolero, blant annet. Eller rettere sagt en forloverbolero! Dette var i mai/juni, men etter en ørliten pause fra bloggingen måtte jeg nå nøste meg tilbake til det første prosjektet som ikke har blitt vist her. Sånn rent bortsett fra en fin høstkjole som ble særdeles mislykket - altfor stor - type søppelsekk. Men den har vi glemt. Så det så. Boleroen ble altså strikket i anledning et viktig forloveroppdrag, og omtrent sånn her ble resultatet:


Boleroen ble strikket med utgångspunkt i det nydelige bryllupsheftet som Leila Hafzi har laget for Sandnes garn. Jeg falt for modellen Lara, en perlestrikket bolero, men jeg har gjort en del endringer. Jeg kortet ned på både ermer og bol, og i tillegg valgte jeg raglanfelling for passformen sin del. Godt fornøyd med det! 

Modellen viser trekvart arm og lengde mer som en cardigan, men det ville blitt helt feil til både meg og kjolen min. Og ikke minst ble jeg svett av tanken på å være ikledd et stort alpakkaplagg på en sommervarm og hektisk bryllupsdag. Det sies at alpakka både kjøler og varmer, men det første kjenner ikke jeg stort til ;)


Garnet alpakka ull var et hyggelig bekjentskap. Passe tykt og deilig mykt, og resultatet ble jevnt og pent. Ingen tråddeling eller knuter underveis, og sånt liker vi. Dama i garnbutikken bommet for øvrig kraftig på garnberegningen. Jeg tror jeg endte opp med dobbelt så mye garn som jeg faktisk trengte. Men pytt, det betyr bare at det ble et nytt skjerf på meg nå i høst ;) Det kommer vi tilbake til!

Mønster: Bryllup og selskap, Sandnes garn
Garn: Sandnes alpakka ull, 215 g
Størrelse: XS
Pinner: nr. 4

post signature

9 kommentarer:

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)