10. september 2011

Bomull i lange baner


Det går litt tregt fremover på strikkefronten for tiden. Jeg har mange halvferdige prosjekter som av ulike grunner har tatt tid, og ettersom mye av det jeg strikker ender opp som gaver er det naturlig at noe må vente litt før det får vises frem. Da er det kjekt å finne noen pastellfargede kopptuer som ble produsert i de varme sommermånedene, når garn og pinner ble pakket i hui og hast før ferien startet.


Pinne nr. 3,5 var den største pinnestørrelsen som reiste på ferie sammen med meg (selv om det helst skulle vært nr. 4). Tynt lyseblått bomullsgarn fra Stoff & Stil, holdt dobbelt, ble slett ikke så dumt likevel. Drops Paris, som er den lysegule versjonen, var et nytt bekjentskap for meg. Vi ble gode venner og skal nok treffes igjen! Begge garntypene er nok helt fenomenale som kopptuer, det kjennes i hvert fall mykt og godt ut.


Nytt denne gangen er en hank i hjørnet på hver av klutene, dette er en patent som mammaen min bruker flittig - praktisk med opphengsmulighet. Det beste av alt er at man kan bruke tråden fra avfellingen, og man ender derfor opp med lite trådfesting. Heklekroken svinges med 15 luftmasker (ca), som man lager en ring av, og inni denne hekler man ... tja, si det. De som kan dette får sikkert sagt det bedre enn meg ;) Kan det være fastmasker?

Mønster: Banglamariekluten
Garn: Drops Paris (lysegul) og Cotton 8/4 fra S&S (lyseblå)
Størrelse: ca. 20*20 cm (ca et nøste per klut)
Pinner: 3,5

post signature

11 kommentarer:

 1. Herlige farger! Likte hankene, de var virkelig fine. Sånne må prøves ut neste gang det skal strikkes kopptuer!

  SvarSlett
 2. Flotte farger! Jeg har begynt å få sansen for duse pasteller :)

  Paris fungerer veldig bra til kluter har jeg også erfart. Slik hank er så smart :)

  klem

  SvarSlett
 3. Så fine! Praktisk med hank på :)
  Klem

  SvarSlett
 4. Hehe - fastmasker ja:-) Hankene var veldig smarte, og veldig fine. Er ikke så veldig glad i bommullsgarn - til klær, men nettopp slike kluter er jo skapt for bommullsgarn. Og da kan man jo boltre seg i masse herlige farger også. Spørs om jeg ikke må lage noen slike og ha på lur til gaver.
  God helg:-)

  SvarSlett
 5. Veldig smart med oppheng! Jeg har ikke blitt hekta på klutehekletrenden enda, men kjenner at jeg nok har det i meg til å bli det... ;) men først; skjerf og luer til kaldere tider!

  SvarSlett
 6. De var fine! Hjemmestrikka kluer er best synes jeg!

  Klem

  SvarSlett
 7. Herlige kluter du har laget ;)

  For å svare deg ang garnvinden og nøstemaskinen, jeg kjøpte det på ebay, ser fra innlegget mitt at jeg har en link til butikken, men den fungerer tydeligvis ikke lengre. Men om jeg minnes riktig, tror jeg de hadde butikk på nett også......du får søke og prøve ;)Det var iallefall under halv pris av hva det koster hjemme tror jeg, husker ikke nøyaktig pris men ca 300 inkl frakt tror jeg kan stemme

  Linken ligger i dette innlegget;
  http://komadyret.blogspot.com/search/label/Garnvinde

  SvarSlett
 8. Hei Synnøve! Det var lenge siden:) Jeg har vært dårlig på å blogge selv og besøke andre blogger. Koselig å være innom her igjen:) Kjempefine kluter du hadde laget!

  SvarSlett
 9. Klutene dine var kjempefine! Trenger selv litt påfyll i klut-lageret, lurer på om det blir neste prosjekt ;) Og inspirert av dine kluter, må de nok få en hank i hjørnet!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)