6. februar 2010

Stripey lue

Det tok ikke et år, men det var bare to uker om å gjøre... Jeg har leeenge hatt en plan om å strikke en lue til min kjære, som passet sammen med vottene han fikk i februar i fjor. Endelig kan jeg si at NÅ er det gjort! Og ingen skal få komme å si at menn er så enkle å ha med å gjøre, for det er bare tull.

Her er nemlig kravene min samboer stilte til ei hjemmestrikka lue:
"Den må ikke være for synlig og skrikende... men heller ikke for usynlig. Den skal passe til frakken... og skjerfet ...og vottene... men også til fritidsjakka! Den må heller ikke klø, ikke være for slapp og slett ikke for stram - og i hvert fall ikke for lang! Den skal sitte godt og ikke ha en sånn "tupp" på toppen.. Den skal være fin!"

Og slik løste jeg oppgaven; jeg strikka lua Stripey, et gratismønster fra ravelry. Du må være medlem for å få tak i det, men medlemskap er også gratis. Mønsteret er egentlig til ei barnelue, men for å få lua stor nok strikket jeg 16 cm før felling i stedet for 13 cm. Det gikk med nærmere 90 g Trysil garn fra Europris, i fargene koksgrå og sort, på pinne nr. 4. Lua falt i smak, og den ble tatt i bruk umiddelbart etter damping! Jeg klarte å oppfylle alle krav på lista, bortsett fra at den klør litt... men det snakker vi ikke om - verken samboeren eller jeg!

7 kommentarer:

 1. den lua var stilig.svigers

  SvarSlett
 2. Dein vart fin ja :) Kor du har ordna deg sånne 'made by' lappa? D va jo vældi lurt.. Bente

  SvarSlett
 3. Takk for det! På www.minanamnband.se kan man "designe" egne og bestille. Omkring 200 NOK for 200 lappa :)

  SvarSlett
 4. Kjempefin lue! Æ kan tenke mæ at Trysil-garnet klør!

  mamma

  SvarSlett
 5. Takk for det! Neste gang blir det dobbel BabyUll ;)

  SvarSlett
 6. Ja, elller Alpakka av en eller annen sort.

  mamma

  SvarSlett
 7. Syns Alpakka e så "slapp i fisken"... Vil at den skal være fast og fin!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)