18. juli 2010

Duskelue


I anledning ettårsdagen til guddattera har jeg hastestrikket ei søt prinsesselue. Hun skulle egentlig få en nydelig dyprød kjole, men ettersom jeg bommet kraftig på strikkefastheten må kjolen ligge på vent i minst et år før den blir passelig til snuppa. I skrivende stund ligger den halvferdig på gulvet og irriterer meg hver gang jeg ser den. Festlig!

Denne lua er strikket med dobbelt garn, jeg har brukt diverse babyull jeg hadde liggende. Ikke mange grammene til sammen, men i kampens hete glemte jeg helt å notere vekt før jeg sendte gaven avgårde. Jeg har festet to dusker i hver side, i stedet for én, av den enkle grunn at jeg ønsket å bruke opp siste rest av den mørkeste rosafargen. En prinsesse verdig, eller? :)

På det nederste bildet ser dere hvordan jeg har sydd lua sammen i toppen. Dette er etter min mening den peneste metoden, som også gjør at man unngår at det blir en synlig søm på rettsiden. I min familie kalles dette "å maske sammen", men å sy sammen med "maskesting" eller å sy en "usynlig søm" er også brukt om den samme metoden. Stingene ser strikket ut, og jeg takker mamma'n min for at hun har lært denne metoden til meg! I ettertid har jeg sett at Drops har en instruksjonsvideo liggende, og for spesielt interesserte kan den finnes her!

Mønster: Majas duskelue
Garn: Diverse babyull i fargene brun, naturhvit og to rosafarger
Størrelse: 18-24 mnd
Pinner: 4

post signature

14 kommentarer:

 1. Flott jentelue.
  Enig med deg, å maske sammen gir et fint sluttresultat.

  SvarSlett
 2. Hei. Så flink du er:) Jeg synes og at strikking er litt gøy, men kun småting, sånn som du,og en fin vinteraktivitet for meg. Godt å lese at det ikke bare er jeg som strever med monteringen.Skal kikke innom siden du nevner her neste gang jeg skal montere noe. Merkelappene dine er forresten helt geniale. Gjør strikke-gavene ekstra personlige. Fortsatt god strikke-sommer;)Og tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min:)

  SvarSlett
 3. Så flott denne lua var! Og deilige farger :) Takk for tips om sammenmasking.

  Klem, G-Anette

  SvarSlett
 4. Tusen takk for hyggelige kommentarer :)

  SvarSlett
 5. Den var kjempefin!! Frister meg litt må jeg si:-)

  SvarSlett
 6. Du er helt rå på strikking!! Så inspirerende!

  SvarSlett
 7. Tusen takk :) Denne er jo superenkel og kjemperask å strikke :)

  SvarSlett
 8. Så hyggelig med hjemmelagd lue. Nøstebarndressen din var kjempe fin (fin fargesammensetning).

  SvarSlett
 9. Kjempefin lue. Koselig blogg du har. Legger meg som følger.

  SvarSlett
 10. Wow!Flink du er altså!!!:) Lekkert!
  Takk for koselig kommentar hos meg:)
  God helg til DEG:)

  Klemmer

  SvarSlett
 11. Jeg blir så glad for alle koselige kommentarer dere legger igjen hos meg :)

  SvarSlett
 12. prinsesselue dette altså :) kjempefin var den!

  SvarSlett
 13. Kjempesøt lue og takk for link til mønster =) Husker ikke om jeg har svart deg på dette, men du lurte på hvilke stoffer jeg bruker på bleieposene; jeg har brukt både vanlig tynne bommullsstoffer og litt tykkere og begge fungerer =) God helg!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)