7. februar 2011

Gjenbruk - fra genser til pute


Det var en gang en setesdalsgenser, omtrent som på bildet over... En maskinstrikket damemodell i str. S som i løpet av tre ungdomsskoleår ble flittig brukt. Plagget var nok litt for stort, men det skulle nemlig være sånn i den tida - og den skulle erstatte ytterjakka må vite. Med tida dalte genserens popularitet, og har i de senere år stort sett ligget i en skuff. Den er nemlig en av mange ullgensere som undertegnede eier, og er erstattet av flere fine hjemmestrikkede. Ideen om å bruke genseren til noe annet har ligget til modning en stund, og i jula ble ideen til virkelighet!

Til kjærestens store fortvilelse skulle genseren bli til en sofapute. Og til mammaens (om mulig) enda større fortvilelse skulle hun bistå med symaskinen i det praktiske. Det ble litt bannskap og sure miner i sene nattetimer, men sakte forandret plagget utseende og putetrekket fikk plass i kofferten på vei nedover landet. Mammaen var fortsatt skeptisk, og kjæresten uttrykte opptil flere ganger meget stor misnøye med den nye situasjonen han så for seg i sofakroken. Undertegnede holdt motet oppe og fikk snakket til seg prøvetid for puta, og under prøvetiden har alle husets gjester vært positive, mens kjæresten har mumlet stille for seg selv hver eneste gang... Han mener puta kanskje kunne vært fin, men da kun på ei hytte..

I morgentimene på søndag (mens kjæresten lå i dyp søvn) ble puta sydd sammen i toppen. Ansiktsuttrykket da han kom inn i stua var ubetalelig. "Å NEEEI, nå går det jo ikke an å ta trekket av engang! Jaja, hvis det nå er så viktig, så.." Og undertegnede er fortsatt like fornøyd og entusiastisk, og må innrømme at JA, det er faktisk viktig! :) Den ble så fin til slutt - og akkurat sånn som jeg hadde sett for meg! Tro om tulipanbuketten han fikk på lørdag gjør at han ikke kaster puta ut av vinduet?

Forside:
Bakside:

Størrelsen er 45*45 cm, og inni har jeg en dunpute fra Princess - herlig myk og passe fluffy. Trenger jeg å si at genserens ermer ligger i strikkekurven, i påvente av at de skal bli forandret til noe fint og praktisk..?! ;)

post signature

18 kommentarer:

 1. Jøss, dette var jo genialt! Puta ble kjempefin! Og så føles det jo litt ekstra godt å tenke på at det er gjenvinning!

  SvarSlett
 2. Jøss, så lurt og så pent resultatet ble!! Den puten må nok kjæresten din bare venne seg til!! Du får lage ett par søyleputer av ermene så er vel moroa igang igjen!!

  Ett herlig innlegg::))

  Klem fra meg:)

  SvarSlett
 3. Wæoh...d må eg verkeli sei! Dein va ny, og slettes ikke dom:)Ailt e jo rett å slett mulig i dein her hobbyverden:)
  Klem

  SvarSlett
 4. Kjempefin! Det var en god og absolutt vellykket ide:-) Spent på hva du finner på med armene.

  SvarSlett
 5. ...... Du me dine ideer! Men den ble jo fin!

  Klem fra mamma

  SvarSlett
 6. Kjempe flott resultat !
  Tenk at gjenbruk kan bli til så flotte ting !!

  SvarSlett
 7. Oi, så lurt!! Det ble ei skikkelig fin pute:-))

  SvarSlett
 8. Ermer og buksebein egner seg til plastposeposer!
  Fin pute :)

  SvarSlett
 9. Dette er da IKKE en hytte-pute!!
  En fin sofapute!
  Han kommer til å smile godt når han får hvile hodet på den :-)

  SvarSlett
 10. Ah, så nydelig pute da! Og så kreativt! :)

  SvarSlett
 11. He-re-gud for en stilig pute!! Æ vil også ha en sånn! Som utflytta nordmann e æ blidd en skikkelig nasjonalist :p Æ syns æ høre dæi å mordi diskutere, men du får det selvfølgelig alltid som du vil ;)
  Men den puta va bare råest!

  SvarSlett
 12. Å så fin! Kan ikkje klaga på den, vel!! Nei jaggu. Her må det nyttast vetorett ja ;)

  SvarSlett
 13. Du er jammen meg tøff som klipper i strikkaklær. Det har jeg aldri turt enda.
  Puta ble knall lekker. Kunne tenkt meg slike puter på hytta mi jeg. Hm...kanskje jeg må være på utkikk etter gansre /jakker på loppis og fretex fremover.

  SvarSlett
 14. WOW så stilig! Det kaller jeg gjenbruk :o)

  SvarSlett
 15. Kjempestilig ble det! Og så morsomt du skiver! :D Det var en skikkelig god ide. Og sikkert mange minner knytta til den jakka.. :)

  SvarSlett
 16. Kjempefin pute. Du har min stemme ;) Smart!

  SvarSlett
 17. PS jeg tova en ullgeneser en gang og sydde votter av armene. Ble kjempefint! Eller kulearmer på en ny kjoler. Nytt + gammelt er også tøft ;)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)