29. april 2011

Rødt og søtt


Endelig har jeg fullført den påbegynte kjolen! Lillesøsterkjolen har lenge vært på to-do-lista, den er rett og slett herlig synes jeg. For snart ett år siden la jeg opp, men først nå kan jeg juble over å være i mål. Og det er ene og alene min egen skyld, rett og slett fordi jeg bommet (kraftig) på strikkefastheten, og mistet motivasjonen. 

Kjolen så enorm ut, og jeg klarte ikke å se den for meg på den lille frøkna den var tiltenkt. Etter å ha ligget nederst i strikkeveska i lengre tid, har både kjolen og frøkna vokst ytterligere, og nå passer de bedre sammen. Da jeg traff en kjolekledd 2-åring før påske, fikk jeg til min store glede se at hennes kjole var nøyaktig like stor som lillesøsterkjolen - og vi snakker millimeternøyaktig altså! 


Det stod mellom to sett knapper; disse herlige hjertene over eller et sett dyprøde hjerter. Jeg var veldig i tvil, men kjæresten var klar i sin tale; disse var finest! Her tas beslutningene i fellesskap, må vite. Jeg må jo også innrømme at jeg er strålende fornøyd med knappevalget, og jeg synes 3 tok seg bedre ut enn 2.

Når det gjelder garnmengde har jeg brukt opp smitt og smule av de mengdene jeg omsider endte opp med: 2 nøster mer enn oppskriften sier. Jadda, skal man først bomme, så gjør man det ordentlig også... Ingen ser vel at jeg måtte jukse litt for å komme i mål? Joda, den heklede knappestolpen m/hemper er en liten designerdetalj på denne kjolen ;)

Note to self: "Størrelsen på plagget varierer med strikkefasthet OG antall masker. Strikker du løsere enn oppgitt strikkefasthet (altså færre masker per 10 cm) vil plagget bli større. Strikker du fastere enn oppgitt strikkefasthet (altså flere masker per 10 cm) vil plagget bli mindre." Dette har jeg alltid slitt med å forstå, men kanskje det begynner å skli inn nå...

Mønster: Kjole til lillesøster av Tora Frøseth
Garn: 250 g Arwetta ekstra fin merino (holdt dobbelt), farge 225
Størrelse: Strikket etter 1 1/2 år, endte opp på 2 år
Pinner: nr. 3

post signature

19 kommentarer:

 1. Den er så pen den kjolen OG du er flink til å avslutte påbegynt arbeid:) Det er der jeg også er for tiden, prøver iallefall. De knappene var bedårende og ganske sikkert penere til enn røde!

  Kos deg i helgen:)
  Klem:)

  SvarSlett
 2. Imponerende at du tar fram et arbeid etter så lang tid, det er tvilsomt noe jeg ville gjort! Resultatet ble jo kjempebra! Tror du gjorde riktig knappevalg. Med så fine knapper er det jo meningen at de skal synes, og de røde kan jeg tenke meg kom litt mer bort.

  Ha ei fin helg, Synnøve!

  SvarSlett
 3. Nyyyydelig! Og disse knappene passet bare utrolig fint, så støtter deg (og kjæresten ;)) i knappevalget.

  Ha en koselig helg!

  SvarSlett
 4. Kjempefin kjole! Og riktig valg av knapper etter min mening! Denne kjolen vil jeg og strikke en gang!

  SvarSlett
 5. Så bra du gjorde den ferdig, for den var kjempe fin :-) Knappane var berre prikken over ien :-)

  SvarSlett
 6. Kjolen var bare nydelig. Fantastisk deilig farge du har valgt, også så pent som den er strikket. Denne skal du være stolt av!

  Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 7. Helt nydelig!

  .. og du bommet jo bare med et halvår fra oppskriftsstr til ferdig str! Jeg har bommet med fire-fem år på den toppen der flere ganger, jeg... ;)

  SvarSlett
 8. Kjempesøt kjole! veldig fin rødfarge på den, og knappene var veldig fine til:-)

  God helg!

  Klem

  SvarSlett
 9. Du er søt, herlig "note to self"... hehe... Dessuten, prøvelapp er jo oppskrytt!! ;)

  Men, altså, veldig fin kjole med veldig søte knappar!!

  God helg!

  SvarSlett
 10. Nydelig kjole i flott farge!

  SvarSlett
 11. Så aldeles nydelig den var!! ♥ (noterer enda ett prosjekt på min lange liste..)
  Og knappene var som skapt for denne :)
  Og du, det med strikkefasthet er en hel vitenskap!

  Ha ei flott helg, klem fra meg

  SvarSlett
 12. Å, den kolen var bare sååå søt!! =D Så kjekt å få gjort den ferdig. Tenker lille jenta ble nydelig. :)

  SvarSlett
 13. Jeg ELSKER lillesøsterkjolen! Den er supervakker, og din ble kjempefin. Jeg likte fargen godt, og knappene var kjempesøte. Godt valg!
  Imponerende at du tok den fram etter så lang tid. Det må være deilig å være ferdig! :)

  SvarSlett
 14. Så nyyydeli kjolen ble! Deili følelse når du endeli kom i mål. Er helt enig med Vidar, knappene var kjempefine. Det er fint at de bryter litt:)
  Kos deg videre med vår og sol i trønderbyen! Klem!

  SvarSlett
 15. For en nydelig kjole!
  Strikket selv en slik før jeg visste at det var forskjell på garn og strikkefasthet, men det ble en fin tunika ;)

  SvarSlett
 16. Nydelig kjole, og knappene veldig fine! Litt artig da, for jeg har akkurat sett på oppskriften til denne kjolen nå i kveld :-) Den står på to do-lista mi :-)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)