20. november 2011

Jakten på dagslyset


Vi er kommet til den tiden på året der lørdag og søndag formiddag er eneste mulige tidspunkt for å treffe på dagslyset. Når man i tillegg skal vise frem en hals in action, er man også avhengig av at kjæresten er tilgjengelig og klar for oppdraget som fotograf, ute på en kald balkong i klarvær og skarp luft. Det er altså mye som skal klaffe for at strikkede julegaver skal kunne vises frem på bloggen. Og ikke alle julegaver kan vises frem heller - noen må rett og slett vente til den store dagen.

Denne halsen er basert på vridd hals fra Pickles, men den er laget med en liten vri etter inspirasjon fra Strikk og tøys. Siri droppet den rette omgangen i mønsteret og strikket kun første omgang rett, og deretter mønster hele veien. Det synes jeg ble superfint, finere enn orginalen, og jeg gjorde derfor det samme :) Det eneste man må passe på er at man feller av veeldig løst slik at halsen blir vid nok til å snurres to ganger rundt hodet. Og garnet? Ja, det er rett og slett supermykt, kløfritt og heeelt herlig! Gjenkjøp? Ja, takk!

Og til de av dere som tror at vi er så heldige å ha klarvær denne helga, så kan jeg kjapt avkrefte det. Her viser yr.no høye søyler fylt med regn, og skyene ligger så lavt at man nesten kan ta på dem. Regnet har øst ned i mange timer og jeg ser ingen tegn til at det skal roe seg med det første. Jeg har likevel tatt turen ut og fått meg en times gåtur i frisk luft. Det fins ikke dårlig vær, men som finnmarking er jeg jammen klar for at regnet byttes ut med sne - det er tross alt snart desember!

Mønster: Vridd hals fra Pickles
Garn: Abuelita tjukk merino, farge gråpus
Størrelse: Onesize (voksen)
Pinner: nr. 10 (60 cm er mer enn nok!)

post signature

9 kommentarer:

 1. Nydelig hals! Strikket en mjuk vridd hals forrige helg, men akkurat som deg sliter jeg også med å få tatt de O'store bloggbildene:)

  God søndag!

  SvarSlett
 2. Så fin! Jeg har også strikket vridd hals i det siste, men har ikke fått tatt bilde av den ennå :)
  God kveld til deg!
  Klem

  SvarSlett
 3. Skjønner at dagslys kan være en utfordring ja! Synes i alle fall at halsen har kommet veldig fint frem på disse bildene. kjempefin!

  SvarSlett
 4. Så fin! Denne er på to do-lista mi:-)

  SvarSlett
 5. Kjempefin hals! Blir god å ha når kulda setter inn :-)

  SvarSlett
 6. Hmm...jakten på dagslyset. Ja, jeg lurer på om jeg ikke kjenner meg litt igjen der ;)

  Nydelig hals! Den er så lekker på! Enig med deg, Strikk og Tøys sin variant er finere enn Pickles sin ;)

  Klem

  SvarSlett
 7. Nydelig hals i nydelig farge!

  Og dagslyset er dypt savnet her også, iallefall når bilder skal tas. Ellers er det jo litt kos med mørketida. Hadde det bare kommet snø, regnet innbyr ikke akkurat til julestemning, nei.

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 8. Utrolig hyggelig at varianten jeg har laget, faller i smak! Stas at du lenker til bloggen min :)
  Kjempefine bilder du har fått til og. Lyset ute nå er faktisk helt perfekt å fotografere i. Knallsol og blå himmel her!

  SvarSlett
 9. Denne halsen var helt nydelig, du hadde så mye fint her inne! Så jeg elgger meg til som følger og gleder meg til å hente inspirasjon fra deg :D

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)