21. mars 2012

Endelig actionbilder!


Gudmors lille kjekkas poserer velvillig ikledd sin nye hettelue fra Pickles. Hurra for presentasjon av strikkeplagg på en levende modell - det er jo så mye finere enn flate plagg på gulvet, og særlig når modellen er så søt som denne pjokken! Han protesterte ikke på lua, men syntes det var litt vanskelig å finne fingrene sine når vi hadde gjemt dem inni vottene...


Jeg kunne skrevet en hel avhandling om denne fantastiske lua, men jeg skal forsøke å begrense meg litt; Den har super passform, er utrolig myk og helt kløfri. Den sitter som et skudd på den lille gutten og varmer både hode, hals og skuldre. Lua har allerede fått mye skryt fra flere hold, og det beste er at det ser ut til at den passer også neste sesong fordi den er så elastisk. Full klaff og garantert gjenstrikk!


Jeg gjorde noen endringer underveis som kan være verdt å notere seg. Jeg strikket skulderdelen frem og tilbake, og ikke rundt. Mindre vrangstrikk = mer moro, etter min mening. Usynlig søm på rillene gjør det hele til en lek! Deretter fulgte jeg mønsteret på ribbestrikken, men irriterte meg etter hvert over de 8 maskene som skulle felles, som man senere må plukke opp igjen. Her er jeg mer begeistret for å sette maskene på en tråd eller på en sikkerhetsnål i mellomtiden. Etter ribbestrikken tok jeg en måling av strikkefastheten på skulderdelen, og fant ut at jeg skulle gå opp en pinnestørrelse på selve luedelen (til nr. 6). Jeg tror Picklesjentene strikker veeeldig mye slakkere enn meg... Underveis la jeg inn striper også på luedelen, og når jeg hadde montert lua helt til slutt, følte jeg at den bare måtte få en dusk - fornøyd med det!


Av restene som ble igjen strikket jeg et par matchende votter i enkelt garn (lua strikkes i dobbelt). I følge guttens mor var også dette full klaff, lille Jakob hadde nemlig litt manko på denslags i garderoben. Det kan jo ikke en strikkende gudmor være kjent med! Også her var det litt vokseplass, så da holder nok de en stund. Jeg strikket en snor (i-cord, ca 60 cm) mellom vottene, slik at den travle super-tobarnsmoren slipper å lete etter to små votter på vei ut døra, men heller kan konsentrere seg om å finne én enhet. Praktisk, må vite!


Mønster: Artig skrue-hettelue fra Pickles, og votter basert på tradisjonell barnevott
Garn: Pickles Extra Fine Merino, totalt 134 g
Størrelse: ca. 6-12 mnd
Pinner: nr. 5 og 6 på lua og nr. 2,5 og 3 på vottene

post signature

12 kommentarer:

 1. Kjempe fine!
  Heldige lillegutt som har ei sånn flink gudmor :)

  SvarSlett
 2. Finfin! Stilg med matchende votter til!

  SvarSlett
 3. Så fiiine action-bilder! Lua ser virkelig veldig bra ut i passformen, takk for dine 'notater' rundt oppskriften forresten.
  Enig med deg ang Pickles sine oppskrifter, virker som de strikker veeeeldig løst. Men drevne strikkere som oss ordner jo den saken med litt endringer og kreative krumspring! Hihi ;)

  Klem fra meg

  SvarSlett
 4. Grattis, den vart skikkeleg fin! Og så kjekt med vottar til. Eg strikka også halsdelen fram og attende, mykje greiere. Lua her i huset har vore i dagleg bruk, og det varmer eit strikkehjarte (og eit barnehode..)

  SvarSlett
 5. Så herlig! Ser ut som den lua har en veldig god fasong.

  SvarSlett
 6. For en nydelig liten modell!
  Settet ble virkelig flott - liker veldig godt fargene!

  Jeg er også kjempe fornøyd med denne lua, ganske så perfekt til de små :)

  klem

  SvarSlett
 7. Heheheh så herlig liten modell!!
  Og votter som hører til var jo lurt ;)

  Fin uke!!

  SvarSlett
 8. Så fint! Og for en herlig modell da! Lekkert :)
  Ha en super kveld
  Klemmer Janne Merethe

  SvarSlett
 9. Så fiiiint!:) Denne må jeg bare strikke en gang altså:)

  SvarSlett
 10. Nåååå . hvor er det sødt :-))

  SvarSlett
 11. Så moro det er å strikke når man vet at det blir brukt og satt pris på. kjempelekkert sett i herlige farger :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)