12. mai 2012

Systematiske restesokker


I påska gjorde jeg et forsøk på å strikke Bestemors restesokker. Nå har jeg dessverre ikke originalsokkene liggende, så de får jeg ikke vist frem denne gangen. Litt dumt, men prinsippet er altså at "man tager hva man haver" av restegarn i samme tykkelse og strikker ulike mønsterborder underveis, etter et gitt mønster. Man har altså en utslitt originalsokk liggende som man har fått hos Bestemor, og denne er utgangspunktet. Vrangbord, hæl og tå er ofte i samme farge, men ellers settes fargene sammen etter innfallsmetoden og sokkene blir fargerike og unike.


Mitt forsøk på en slik restesokk endte opp med min egen versjon, og disse ble egentlig ganske forskjellig fra originalen! Jeg er systematisk av meg, derfor går bunnfargen igjen også i mønsterbordene mine, ikke bare i vrangbord, hæl og tå. Jeg plukket de mønsterrapportene som jeg likte best og jeg valgte også å gjenta det grå og hvite mønsteret mellom hvert fargeskifte. I tillegg speilet jeg mønsteret etter hælen. Det bare ble sånn ;)

Utgangspunktet var mammas enorme restegarnslager som ble med opp på påskefjellet og derfra plukket jeg det garnet som var av samme tykkelse. Hvitt var det mest av, derfor ble det bunnfargen. Jeg ville ha et par rolige restesokker i glade farger, og resultatet skulle egentlig bli en bursdagsgave til ei god venninne med liten damefot. Resultatet ble sånn omtrentlig det jeg så for meg utseendemessig, men sokkene ble omtrent str. 39-40. Ikke helt som planlagt, med andre ord, men aldri så galt at det ikke er godt for noe - heldigvis.


Jeg burde altså strikket på pinne nr 3 i stedet for 3,5 - det får jeg gjøre neste gang. I mellomtiden kan mine (to?) venninner med litt større føtter gruble på hvem av de som blir den heldige mottaker av disse sokkene. De ligger pent i gaveeska på vent til en fin anledning.

Mønster: Min versjon av Bestemors restesokker
Garn: Smart eller MorAase, totalt 117 gram
Størrelse: ca. 39-40
Pinner: nr. 3,5

post signature

9 kommentarer:

 1. Så koselege, vårfriske sokker! Så kjekt å halde "tradisjonen"med å bruke ein innarbeidd bestemorteknikk!

  SvarSlett
 2. Så fine sokker.Fine border og fine farger. Gøy ned fargerike sokker :-)

  Klem

  SvarSlett
 3. Artige sokker i herlige farger!

  SvarSlett
 4. Nyyydelige sokker, ååh kor æ ønske ;) Kanskje min str 38. i sko og bursdag i august kan tale til min fordel :p

  SvarSlett
 5. Kjempefine og fargerike!
  Flott måte å bruke opp restegarn på :)

  SvarSlett
 6. Det var lekre "restesokker". Du kan jo ikke kalle de for det! De er alt for fine til det syns nå jeg :)

  Ha en fin søndagskveld :)

  Klem

  SvarSlett
 7. Fine!!!!! Og akkurat min størrelse ;-)

  SvarSlett
 8. Restesokker? de var knall fine :) Syntes du kan gi dem et litt mer sjarmerende navn ;)

  SvarSlett
 9. Dette var sokker helt i min smak! Kjempelekre, og så av restegarn. Det skulle en ikke tro. Jeg likte også den speilinga.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)