16. september 2012

Det lille ekstra


Er du som meg, og tar vare på selv den minste rest? Det meste kan brukes til noe og selv den aller siste resten av garnet kan forvandles til fine små heklede figurer. Det er fint å pynte opp strikkede plagg som luer, pannebånd, tøfler, pulsvarmere eller votter, med hjerter, rundinger og blomster i alle regnbuens farger. Kjekt å ha på lur til du plutselig trenger litt pynt eller hvis du trenger å skjule en flekk som ikke går bort i vask. Kanskje har plagget et hull du ønsker å stoppe, men der stoppingen vil bli litt vel synlig? Da kan heklet pynt som dette gjøre susen. 


Jeg har funnet frem de aller minste restene mine - av alle typer garn. Den røde og grå blomsten er laget av to ulike garntyper og jeg hadde så lite av hver farge at det holdt egentlig ikke til noe som helst. I de tilfeller der resten er litt større, kan pynten lages ensfarget, slik som hjertene, rundingen og den turkise blomsten.


I boka Strikk til Nøstebarn finnes oppskrift på heklet dekor. Oppskrift på hjertene har jeg hentet herfra. Jeg lar være å feste den siste trådenden, den kan brukes til å sy fast pynten.


Og når fargene er så fine som dette, så skader det ikke å oppbevare pynten godt synlig - for eksempel i et lite Norgesglass på ei hylle i hobbykroken :)

post signature

4 kommentarer:

 1. Så søte!
  Kjekt å ha sånt liggenede. Også er det jo kjempefint å få brukt opp ALT garnet☺ Smart!

  SvarSlett
 2. Jepp, jeg sparer på garnrester og gjør akkurat som deg og lager pynt. Ideen med å oppbevar det i Norges glass er kjempegod :-)

  SvarSlett
 3. Så søte. Sparer på alt garnet, men slanker nesten aldri, så jeg har mye rester liggende:-) Flott tips!

  SvarSlett
 4. Superfine! Og veldig god ide med det norgesglasset.. :)

  Og så er det jo så gøy å hekle disse små tingene!

  Ha en flott dag
  klem

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)