11. januar 2013

Pluviôse i flere eksemplarer


Den siste tida før jul kastet jeg meg over mønsteret på disse herlige pulsvarmerne, inspirert av trinemamma. Det ble i alt 4 stk før julen ble ringt inn, og alle ble gitt bort i julegaver. Kjekke på-tampen-prosjekt!Jeg brukte Nepal på de mørkeblå både over og under, det ka et stødig og grovt resultat. Det bare måtte bli treknapper som pynt!


De lilla på bildet under er strikket i dobbel mini alpakka, mykere og "løsere i fisken".


De rosa-lilla under er strikket i noe abuelita merino kombinert med silk mohair fra Pickles. Disse ble litt pusete og en liten blomst fikk trå til som pynt her.


Pulsvarmerne strikkes i ett stykke, kun rettstrikk frem og tilbake. Superenkle og perfekt for nybegynnere. De sys sammen til slutt, og man legger inn hull til tommelen et stykke fra kanten. Jeg grublet litt underveis på hvorfor dekorasjonen er plassert ved håndleddet, der man som regel har jakke/genser som vil henge over. Pent er det jo, men muligens klumpete og upraktisk? 


Men; et par av disse er allerede observert i bruk - det liker vi!


Jeg irriterte meg over det dårlige fotolyset underveis, men irritasjonen forsvant fort da jeg løftet blikket og så de nydelige fargene i horisonten. Mørketida er jammen flott også - og da er det greit at fotolyset blir så som så!Mønster: Pluviôse (gratismønster, ravelry)
Garn: Nepal/MiniAlpakka/Abuelita Merino
Størrelse: Onesize
Pinner: nr. 5

post signature

11 kommentarer:

 1. Så fine de var!
  Lurt med hull til tommel i sømmen! Og søt pynt, men ser dilemmaet om det er upraktisk.
  God helg til deg!
  Klem

  SvarSlett
 2. Kjempe fine :) Alltid kjekt å se noe man har laget blir brukt :)

  SvarSlett
 3. Så hyggelig at jeg kunne inspirere deg:-)
  De ble kjempefine!!

  SvarSlett
 4. Ja,heldig var æ som fikk et lilla par. De er ennå ikke tatt i bruk, men bare vent! Kjempeflotte var de og inspirerte til strikking av et par i romjula!

  Klem fra Mamsen

  SvarSlett
 5. Enkle og søte, slikt kan ein like! Effektivt med så monge i joleførebuingstida, då!

  SvarSlett
 6. Enkle og fine! De rosa var nydelige, mine favoritter:) god helg!!

  SvarSlett
 7. Kjempefine! Enkle og elegante :)Jeg falt også for disse hos Trinemamma, ble ett par på meg.

  Det du spør om, på innlegget mitt fra 2010. Er det vesten du mener eller lua? Regner med det er vesten :) Det står at jeg har brukt dobbel Arwetta merino, og det er babyull-lignende ja. Husker ikke pinnenr, men kan tenke meg pinne 4,5. Hvis det er lua du mente, er den strikket i Freestyle.

  Ha ei fortsatt fin helg!
  Klem

  SvarSlett
 8. Kjempefine :D Takk for inpirasjon til hva jeg kan bruke restelageret mitt av Nepal garn til ;) gleder meg, de ser såpass enkle ut at tilogmed jeg kan klare det :D

  SvarSlett
 9. Æ va så heldig at æ fikk et par av de mørkeblå! Har brukt de flere ganger og har ingen problemer med pyntekanten :) Har æ jakke på så e pyntekanten inni jakka :)

  SvarSlett
 10. Kjempefine!☺

  Har sett på de der før også, men finnes oppskriften på norsk?

  Supert med små prosjekter, det er jo så godt å bruke opp rester!☺

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)