21. januar 2013

Strikket lanterne


Midt i desember inspirerte Nøstebarn meg med gratisoppskriften på denne strikkede lanternen. Men midt i desember ble det ikke noe av lanternen, annet enn at jeg printet oppskriften ut, la den på vent og la den i tillegg i julestrømpen til mamma, sammen med noe ferdigstrikket og noe i kategorien søtt og spiselig. Mamma fikk ånden over seg en av kveldene i jula, og strikket det fine eksemplaret på bildet over. Hvitt akrylgarn med sølvtråd ble riktig så vakkert, og med et silkebånd i samme farger ble det hele komplett! 


Når juleferien var over fant jeg igjen oppskriften og satte i gang. Mitt første eksemplar ble strikket i merinoull sammen med en tråd mohairgarn fra Pickles. Lagervare begge deler, totalt 14 g! En liten sløyfe måtte på også der. Finfint i dagslys (se bildet under) og enda finere i kveldsmørket :)


Det beste med oppskriften er at du tilpasser størrelsen til det glasset du ønsker å bruke som lykt - ergo blir det akkurat passe stort både i bredde og lengde, bare du har garn nok - hihi :) Når jeg først var i gang hentet jeg frem rester av tretråds merinoull fra Rauma. Og vips ble det født et eksemplar i hvitt også, 17 gram gikk med her. 


Begge lyslyktene er pakket inn og er på vei til sine respektive eiere... Håper de finner et par syltetøyglass å pakke seg rundt - det ble nemlig ikke aktuelt å sende per post ;)


Til slutt kan jeg vise frem en samlig filtkuler som jeg har satt sammen til gryteunderlag - en liten gjentagelse fra tidligere, se her og her. Prinsippet er ekstremt enkelt: et passelig antall (= 16-18) filtkuler, nylontråd, knute - ferdig! Vil man gjøre det mer avansert, kan man følge denne fremgangsmåten. Sistnevnte skal jeg prøve meg på en annen gang :)


Fotografering i -10 grader er ikke særlig festlig, særlig når man ikke har kledd seg for det. Men skal man ha dagslys, så er det bare å gå ut straks man får ånden over seg - selv om dunjakka ikke er på... Derfor kun ett detaljbilde: 


post signature

11 kommentarer:

 1. Kjempefine! Jeg har lyst til å hekle tennbrikettboksskjuleren som fulgte med lyslyktpynten, men har ikke fått somla meg til det ennå.
  Morsomt med de kulene - kanskje noe barn kan klare?

  SvarSlett
 2. Superlekre lykter. Her skal oppskrifta prøvast....takk for ideen.

  Klem frå MarJE.

  SvarSlett
 3. Heia!
  Du verden kor produktiv du har vært i det siste. Kjempeflotte lanterner og gryteunderlag!

  Klem fra Mamsen

  SvarSlett
 4. Virkelig fine! Jeg har lenge hatt en intensjon om å lage lykter, har til og med samlet opp glass i lengre tid ;) Tror jeg må hive meg utpå snart, det er jo så flott med sånne lykter! :))

  SvarSlett
 5. Fikk mine ting i posten i dag :D Tuuusen takk, nydelige! Må ned te svigers for å stjele glass som er lite nok ;) Greit at jeg låner bilde og linker til deg? Må jo vise ka flott eg fikk :)

  SvarSlett
 6. Å, det var lekre lykter! Og de så skikkelig morsomme ut å strikke :) *link lagret*, takk for inspirasjon.
  Og de gryteunderlagene er jo bare til å bli glade av! Ser fra ett av de tidligere innleggene om disse at Søstrene Grene kanskje kan ha slike, tror jaggu jeg må innom der snart ja ;)

  Fin dag til deg
  Klem

  SvarSlett
 7. Kjempe fine de lyktene...lagrer linken,jeg:-)
  Tror jeg også må få kjøpt inn slike kuler og få laget slike gryteunderlag.
  Takk for inspirasjon:-)

  SvarSlett
 8. Ja ullteppegarnet må du prøve! og nå er det 20% på sparkjøp ut januar.. Mykt og godt og fine farger :) Løp å kjøp ;)

  SvarSlett
 9. Supersøte lykter! Så utrolig mange varianter man kan lage av disse!

  SvarSlett
 10. Dette var lekre lykter. Har heklet en jeg også, men kan tenke meg å prøve ulike mønstre, og denne var fin.
  Ha en god kveld.

  SvarSlett
 11. Knallfine trekk til lyktene!! Og kjempefin bordskåner!!
  Siri

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)