28. februar 2013

Enda en vaffellue


I mammas skuff i yttergangen bodde en lekker vaffellue. Dette er et mønster jeg synes er utrolig stilig. Selv mente hun at lua ikke passet henne - den var litt kort og litt for stram. Greit for meg, sa jeg, da overtar jeg den, for meg passet den helt perfekt. 


Men man tar vel ikke andres hodeplagg uten å erstatte dem? Fargen likte hun godt, mønsteret likeså, og dermed ble det rett og slett en helt maken lue - med samme maskeantall og samme garn, bare strikket i ett pinnenr større enn originalen.


Resultatet ble helt utmerket, den passet visstnok helt perfekt både i lengde og bredde. Pjuh :) Ja, for det går litt på gefühlen her hos meg, nemlig. Og da må man bare være glad når det klaffer på første forsøk.En sjokoladeplate av god kvalitet ble lagt inni lua og sammen med noen nøster deilig Picklesgarn ble dette en passende morsgave! Morsdagen er riktignok over for lengst, men her i heimen har det vært hektiske tider med mye besøk og mange trivelige stunder sammen med nære og kjære. 

Strikkepinnene hviler ikke, og for tiden er jeg i sving med et stripeprosjekt i deilig totråds garn. Ute er det et skikkelig ruskevær med regn og ulende vind, men inne har jeg tente lys, strikketøyet og en god kopp te. Det kan vi like! 

Mønster: Vaffellue fra Pickles favoritter
Garn: Dale Freestyle, ca 80 g
Størrelse: Relativt lite damehode
Pinner: Nr. 4,5

post signature

6 kommentarer:

 1. Så flott lue, nydeleg farge og kult mønster! Korleis lagar du det? Så vanskeleg ut! Så herlig med morsdagsgåve sjølv om det ikkje er morsdag, gode mødre er gull verd!

  SvarSlett
 2. Så snill du er som erstatter :) Her i familien går det mange plagg fra mamma til min garderobe, men tror det er lenge til det går noe motsatt vei *hihi*

  SvarSlett
 3. Takk for linken, ja det såg jo ikkje så vanskeleg ut...

  SvarSlett
 4. Så utrolig fin lue og farge! Veldig koselig morsgave, må jeg si! Koselig at dere deler strikkeinteressen, også. Herlig å sitte inne i styggeværet, med stearinlys- og strikkekos :) klem fra Ingrid :)

  SvarSlett
 5. Så kul! Vaffelmønsteret er så stilig. :)

  SvarSlett
 6. Denne lua er så stilig! Og knallfin farge og:)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)