8. februar 2013

Tvangstrøye!


Ikke alle prosjekt blir som planlagt. Her kommer et eksempel på akkurat det. Planen var en Pickles klassisk angoragenser i str XS, til meg selv. Virkeligheten ble noen størrelser mindre...


Gratis oppskrift, kun 3 nøster garn (trodde jeg, 150 gram er jo ofte 3 nøster). Bestilt, betalt, levert! For én gangs skyld skulle jeg strikke i "sesongens farge", burgunder. Eier ikke et eneste plagg i burgunder, men jeg satset på at fargen kledde meg. Akkurat der hadde jeg rett. Men det var vel omtrent bare der...


Jeg ante ugler i mosen ganske tidlig, egentlig. Det er jo Pickles, og min strikkefasthet stemmer aldri med den oppgitte. Jeg strikket prøvelapp (i form av starten på ermet), gikk opp et halvt pinnenummer og startet på med full motivasjon. Litt vanskelig å måle strikkefasthet med akkurat dette garnet - i det ene øyeblikket var det passe strikkefasthet, men i det neste var det ikke det. Jeg ser nå at jeg nok endte på 20 m per 10 cm, det skulle være 19. Kunne nok gått opp enda et halvt pinnenr.


Garnet var også et kapittel for seg selv - ikke min favoritt underveis, men jeg tror det er herlig i bruk, det føles i hvert fall mykt og deilig, og klør ikke i bruk. Det var eneste grunnen til at jeg fullførte. Det ble litt strikking, litt kløe i nesa pga angorahår som løsnet, litt statisk elastisitet, atsjo og en pause... Og så påan igjen neste dag. Ikke noe radarpar, altså - angoragarnet og jeg. Mykt var det, så målet hold meg oppegående underveis. Og jeg fullførte!


Jeg skjønte ganske tidlig at jeg måtte ha et ekstra nøste garn. Det var jo logisk, og egentlig burde jeg bestilt det i samme slengen, det var jo Pickles og meg. Et nøste garn kostet over 50 kr, så jeg fikk ei venninne med på lasset for å ha noen å dele portoen med. 50 kr per nøste, 45 kr porto. Det ble kjedelig alene, men vi ble to om den!


Etter hvert så jeg at selv ikke det ekstra nøstet holdt. Jeg måtte felle av til halsen ganske mye tidligere enn oppskriften foreslo, for i det hele tatt å ha sjans. Jeg endte på 105 masker til hals, i stedet for 84. Egentlig helt ok, jeg følte at halsen ble grei likevel, felte av litt strammere enn jeg ville gjort med 84 masker. 3 cm garn igjen etter avfelling - hurra! Ingenting til garnlageret! Jeg så jo at genseren så liten ut, og da jeg prøvde den på måtte jeg bare le. Det så ut som en tvangstrøye, rett og slett. Det føltes sånn også ;) Den er nok mindre enn XS, kanskje 12-13 år? Vanskelig å si, men den er 36 cm bred under armene, målt liggende (dvs omkrets 72 cm), og den er 31 cm lang fra under armene og ned. Totalt ca 40 cm lang.


Så gikk vi på vekta. Eller det vil si, genseren fikk seg en tur på vekta. 99 gram. 99 gram? Javel? ... Jepp, det ser jeg jo nå - at hvert nøste garn veier altså 25 gram, og ikke 50 som jeg trodde. Så jeg hadde i utgangspunktet bestilt 75 gram garn, og trengte egentlig dobbelt så mye, men har altså fullført med 50 gram mindre enn oppskriften oppgir. Jeg festet trådene i en fei (for at ikke frustrasjonen skulle ta tak i meg) og jeg sitter nå her med en pen klassisk angoragenser med trekvarte ermer, som trolig har røytet fra seg underveis i strikkingen, som er myk og deilig på, og som aldri noen sinne vil passe til meg - selv om jeg veldig gjerne skulle tatt den på meg allerede i morgen den dag!


Noen som sitter på en sped liten ungdom og kunne tenke seg en ny genser? Gi bud! Garnkostnaden på akkurat denne er ca 280 kr, og det er inkludert en og en halv Picklesporto. Jeg kunne godt lagt den i gaveeska til en passende anledning, men den anledningen kommer nok ikke før om ca 10 år når guddattera har vokst seg passe stor. Det er kjekt med gavelager, men det får da være grenser - det er tross alt sesongens farge! :)


Mønster: Pickles klassisk angoragenser
Garn: Pickles Angora, ca 100 gram, farge Hotty
Størrelse: Ca 12-13 år? Liten og sped ungdom ;)
Pinner: nr. 4,5

post signature

14 kommentarer:

 1. Så fin tvangstrøye har jeg aldri sett før ;) Kjempe fin farge og ikke minst genser, satser på du får mange gode bud! :)

  SvarSlett
 2. Hele, huff jeg ser hele seansen for meg...... Det var jo en veldig fin genser da, synd den ble så liten. ..... :)

  SvarSlett
 3. Den er jo veldig fin! Lett å la seg lure av de fjærlette angoranøstene;)

  SvarSlett
 4. Så utrolig synd at den ikke passet, for genseren er knallfin :-)

  SvarSlett
 5. Nydelig genser, så synd at den ikke passer!

  SvarSlett
 6. Uffda så kjedelig at den vart for liten, dessverre er det nok ikkje berre deg som har problemer med å holde strikkefastheten til Picklesjentene. Uansett tvangstrøyen var nydelig og fargen perfekt, så håper du finner nokon som kan bruke den :-)

  SvarSlett
 7. Ups;) litt lett bomme på nøstestørrelsen når vi er mest vant med femtigramsnøster;)

  SvarSlett
 8. Kjempekjedelig! Men herlighet, det var en vakker genser! :) Håper du finner en mottaker, det ville vært synd om denne ble liggende.
  Pickles er en stor favoritt hos meg, men jeg blir oppgitt hver eneste gang over hvor 'feil' det blir med strikkefastheten. Så jeg tar som regel bare utgangspunkt i oppskriften og så slippes fantasien til :)

  Ha en nydelig søndag!
  Klem

  SvarSlett
 9. Nydelig genser! Jeg har vurderer seriøst å gå til anskaffelse av garn til denne genseren, tar nok med din erfaring når jeg bestemmer størrelse... ;) Jeg strikket nettopp en Pickles jakke som led litt samme skjebne, jeg kan bruke den, men den er trang ja. Kjedelige greier! Håper du finner en mottaker :)

  God ny uke til deg!

  SvarSlett
 10. Og jeg som har sagt ja til å strikke en genser for Pickles! Må nok opp i pinnestørrelse, min strikkefasthet stemmer aldri med deres :)

  SvarSlett
 11. Så kjedelig at den ikke passer for den var veldig fin! Har strikket lun genser i samme garnet og den vider seg ganske mye ut i bruk og etter vask - kanskje det fins håp likevel?

  SvarSlett
 12. Æsj, så kjedelig da, at du ikke får brukt den selv. Genseren er jo kjempefin! Jeg satser på at du finner en ny eier til denne.

  SvarSlett
 13. Ikke meninga å le, men jeg må jo nesten... Du skriver så levende så jeg smile her for meg selv :)
  Utrolig synd at det gikk som det gikk! Fargen er nydelig!
  Jeg strikka denne i fjor sommer, og det kilte nok like mye i nesa mi :) Min havnet hos søstra mi, hihi.. Jeg strikka den større siden jeg har litt erfaring med denne strikkefastheten, men jeg bomma på lengden.. Pytt! Søstra mni ble kjempe glad :)

  Men hvis du ikke har fått noen bud på denne, så kanskje jeg skal kjøpe den til en av jentene mine? De er jo 10 og 12 år så dette må da være noe for dem, og den er jo så lekker!
  Hvor mye skal du ha da tror du?
  Send meg gjerne en mail på
  nordic-ruby@hotmail.com

  Stinemorklem :)

  SvarSlett
 14. Åh, så synd! Satser på at du får solgt den :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)