24. november 2013

Londontips for strikkere og teelskere


Til London, sa du? Er du glad i å nyte en kopp god te, anbefaler jeg et besøk på Twinings. Butikken, som har holdt åpent siden år 1706 (og som for øvrig også er et museum), er ikke særlig stor. Den rommer likevel uendelig mye spennende:


Du kan blant annet sette sammen en miks av dine favoritt-teposer i en fin gaveeske og be om smaksprøver på alle mulige sorter. Mens teen din brygges snurrer en Twiningsfilm i bakgrunnen. Det selges tesorter som i hvert fall ikke jeg hadde sett før, og de hadde en egen hylle med juleprodukter. Og er du ikke spesielt hypp på te, finnes også en avdeling for kaffe. Det var faktisk det Twinings solgte i starten. Nå er jeg ingen kaffedrikker, så den hylla passerte jeg relativt kjapt.

Det er mildt sagt lett å bruke litt tid inne på butikken... Jeg blir helt myk bare av disse fine metallboksene *sukk*. Her er litt av fangsten min:


---

Du som leser her inne, er vel over snittet glad i garn... Og skal du til London, er du nødt til å finne to lokale strikkesjapper; Loop og I knit. Det fant jeg fort ut da jeg gjorde research før høstens weekendtur.


Besøket hos I knit passet fint å ta mens jeg hadde resten av reisefølget på slep. Jeg var på tur med intet mindre enn 4 herremenn i ulike aldre. Valget var derfor rimelig enkelt; I knit har både sofa og skjenkebevilgning og er sånn sett egnet både for det ene og det andre kjønn! Mens jeg var dypt inne i garnverdenen, koste (de eldste) guttene seg med noe godt å drikke i sofaen hos I knit. Fantastisk :)


---


Den andre butikken, Loop, valgte jeg å besøke alene. Kanskje like greit, jeg tror guttene hadde blitt mer eller mindre svimmel av synet av en toetasjes butikk spekket med garn og strikkebøker, og intet annet.


Jeg siterer tantebarnet mitt, som uttalte at "det finnes faktisk viktigere ting her i verden enn garn, tante"! Og det er jo et snev av sannhet i det, men alt her i verden blir enklere med litt garn mellom hendene ;) En ting fant jeg fort ut; garn er ikke spesielt billig i London. Likevel måtte jeg handle noen souvenirer; 4 nøster Isager totråds highland wool, et hespe scrumptions lace silk/merino og 3 hesper artesano 4ply alpaca. Har du gode tips eller erfaringer til hva dette egner seg til, kom gjerne med dem :)


Jeg har også sett flere i den store bloggverdenen som har fått tak i fine tøyposer fra Loop. En sånn en fikk ikke jeg, men da spurte jeg fruen bak kassa om hvordan man fikk tak i en sånn pose. Joda, man kunne kjøpe den for noen pund, men man fikk den gratis om man handlet for over en viss sum. Og vips, så handlet jeg litt mer garn (gikk fem på der, ja...) og sikret meg dermed en pose på kjøpet. Hah!


I andre etasje hos Loop fenget den ene av bøkene mer enn de andre - kult, eller? Se her:


Oppsummering:

Begge garnbutikkene lå litt bortgjemt, men spesielt interesserte finner vel frem uansett ;) Jeg hadde funnet adresser og sjekket åpningstider på forhånd og peilet meg inn på de undergrunnsstasjonene som var nærmest hver butikk. Ingen tid å miste! Det gikk ikke lang tid før jeg fant butikkene, og det helt uten lokal hjelp. Kvinnelig intuisjon og garnets sterke tiltrekkingskraft, kanskje? Og garnshopping + mannfolk går helt supert, hvis man bare forbereder gutta på forhånd og sørger for å være svært positiv til maskuline aktiviteter et par dager før garnshoppingen. Da har man noen ess i ermet!


Adresser og undergrunnsstasjoner:
 • R. Twinings and Co Limited & The Twinings Museum, 216 Strand, London, WC2R 1AP. Ligger nært Temple stasjon, District/Circle lines.
 • I knit London, 106 Lower Marsh, Waterloo, London, SE1 7AB. Ligger nært Waterloo stasjon, Jubilee/Bakerloo/Northern lines.Loop, 15 Camden Passage, Islington, London, N1 8EA. Ligger veldig nært Angel stasjon, Nordern line.
post signature

9 kommentarer:

 1. Takk for tips! London er jo et fristende reisemål!

  SvarSlett
 2. Tenker på alt det andre du fikk oppleve i tillegg. Dette må ha vært en drømmetur!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Så fint at du deler! Dette var grei info å ta med seg om man velger en Londontur.
  Ser ut som du har hatt det helt supert!!☺

  SvarSlett
 4. Garn er den beste souvenir!!! Var innom loop i april - nettopp for å være sikker på at jeg hadde med meg souvenirer hjem;)

  SvarSlett
 5. Flotte bilder fra favorittbyen min! Jeg har vært maaange ganger i Twiningsbutikken, veldig koselig sted. Og så er det morsomt å gå i forskjellige områder av London og få med seg forskjellene fra sted til sted. Ikke langt fra Twinings ligger en rund kirke som tempelridderne hadde en gang i tiden. Strikkebutikker har jeg ikke vært i i London, men nå skal jeg ha det på lista til neste gang. Ble skikkelig frista til å reise nå :))

  SvarSlett
 6. Åh så fin fangst, og skjønner du måtte ha slikt nett!

  SvarSlett
 7. Herlig fangst! Så ut som en fantastisk strikkebutikk! Dit vil jeg og når jeg blir stor!

  SvarSlett
 8. Supre tips, tre plasser eg garantert skal innom på neste londontur :-)

  SvarSlett
 9. Supert innlegg! Kjem godt med når eg og ei venninne skal til London i mars! Tusen takk, ei veldig god hjelp å vite adressane og undergrunnane!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)