2. januar 2014

I mors restegarnslager

Først: GODT NYTT ÅR! Takk for alle hyggelige besøk, mail og kommentarer i året som har gått. Jeg setter stor pris på å høre fra dere, og gleder meg til et nytt strikkeår med dere alle sammen :)


En mørk novemberkveld ble dette kjøkkensettet sendt til ei god venninne på bursdagen hennes. Grytklutene er heklet på frihand med garn fra mors evige garnlager. Jeg liker den spreke effekten fargene gir og det er absolutt ikke feil sett i oppvask-og-middagslagingssammenheng. Rosa passer denne unge dama helt perfekt, så her var det ingen tvil om hvem som endte opp som mottaker. 


Resteproduksjon = mange trådender. Jeg passet derfor på å hekle inn trådene underveis for å unngå mye trådfesting mot slutten. Resteproduksjon er også lik spenning, men jeg heklet begge grytklutene samtidig for å sikre at stripene ble like. Mottakeren er nemlig ørlitegrann opptatt av symmetri også ;)


Kluten er min favoritt! Paris duger finfint til denne sorten, siden det er mykt og godt i bruk, og et nøste gir en passe stor klut etter min mening. Tversoverstrikket og definitivt et enkelt prosjekt. Siste rest av garnet brukes til oppheng og etterlater seg dermed ingen rester. Voila! Nå kan hverdagene bare komme.

post signature

12 kommentarer:

 1. Spreke og flotte farger :)
  Godt nyttår!

  SvarSlett
 2. Dette minner om mors restegarnsgrytekluter. Kjekt å se at restegarnet blir til fine og anvendelige gaver.

  Nyttårsklem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Så fint det ble. Jeg synes det er så fint med rillekluter, jeg har strikka noen i safran, mye tynnere, et nøste rekker akkurat til to kluter da.

  SvarSlett
 4. Så flott sett i friske, fine farger, mine farger.....;)
  Restegarnprosjekter er både morsomme og litt spennende, også så god følelse det gir når man har brukt fra lageret!:)
  Heldig hun som fikk dette ja!
  Godt nyttår Synnøve! Gleder meg til å følge deg i 2014:)
  Klem

  SvarSlett
 5. Så fine, og hekling då, imponerende !

  SvarSlett
 6. Fin måte å bruke opp restegarn. Dette er noe jeg må fokusere litt på i det nye året. Har en uvane med å kjøpe inn til nye prosjekter før jeg har ferdigstilt det jeg holder på med.. ;) Gryteklutene dine ble veldig søte! Og så fint det ble med en rosa klut til. Flott bursdagsgave dette:)

  SvarSlett
 7. Så fine - og helt genialt for å bruke opp restegarn :-)

  SvarSlett
 8. Herlige grytekluter! Flink du er til å bruke rester, det må jeg bli bedre på dette året ;)
  Ha en fin fredag!

  SvarSlett
 9. Godt nytt strikkeår til deg!

  SvarSlett
 10. Så flotte restegarnsprosjekter, jeg burde lage noen slike:)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)