7. januar 2014

Ute i den blå timen


Årets julestrikkeprosjekt ble foreviget da vi var nordpå i ferien. Fotolyset der er så som så i mørketida, så da må man bare komme seg opp av senga og ut i riktig tid på døgnet når det er klarvær. MEN vintervær var det i massevis - kanonbra sparke/skøyte/skiføre - og perfekt ramme for julestemninga!

Da det kom et ønske om Marius på senhøsten, satte jeg mamma på saken. Etter hvert ble vi enige om at pjokken trengte både vest og genser. Bor man nordpå er nemlig vinteren lang nok i massevis til å få brukt både ullgensere og ullvester i fleng. Raceren gikk for genser, og jeg valgte vest. Kjempeidé, eller...? 


Sammenlignet med genseren, er vesten riktignok to ermer mindre, men det var et par småting med mønsterstrikket vest som jeg ikke tenkte på i farta. La meg nevne, i tilfelle jeg noen gang glemmer det:
 • Mønsterstrikk på vranga, ikke helt min favoritt. Kunne i følge mamma vært unngått om jeg hadde  klippet opp til både hals og ermer i etterkant - mens jeg strikket rundt kun et stykke oppover, og valgte frem-og-tilbake-strikk fra der halskanten begynte. Nuvel, da ble jeg i det minste tryggere på symaskinen og klippingen, og fikk prøvd meg på mønsterstrikk på vranga for første (og siste) gang!
 • Sy, klippe opp ermehull og plukke opp til vrangborder. Pirk. Rett og slett. Og ikke minst fryktelig festlig når man allerede er smålei hele greia og det er lille julaften. 
 • Belegg på innsiden av ermehullene. Det blir pent om man skjuler sårkanten etter klipping, men det betyr plukke opp og strikke mer når plagget er tilsynelatende ferdig (og det er blitt natt til julaften).
 • Trådfesting. Jeg endte opp med en del tråder langs kantene på halsåpningen som måtte festes. Genser med rundfelling etterlater seg muligens en del færre tråder til slutt... 

Et par ting kan jeg dog juble over: 
 1. Sluttresultatet ble bra! (...selv om gaven ble fullført først i romjula)
 2. Jeg endte opp med intet mer enn en rest på kanskje 30-40 cm isblå minialpakka når alle vrangborder var felt av. PJUH! Litt flaks må man jo ha ;)

Minialpakka er for øvrig godt å strikke med, og plagget blir lett og varmt. Enkelte synes at alpakka stikker, men for en vest som man gjerne har over en tynn langermet greie, bør ikke det bli noe problem. Jeg valgte fargene marine, hvitt og isblått, og strikket i størrelse 4 år til en liten toåring. Kjekt å ha litt å gå på slik at den kan vare i flere sesonger.


Til sist: Et stort jubelrop for raceren, som strikket intet mindre enn 3 Mariusgensere til jul; en i str 4 år og to i str 12-14 år - og det på mindre tid enn det jeg brukte på denne vesten. Jeg hopper etter Wirkola på strikkefronten, det er det ingen tvil om! 


Mønster: Mariusvest (rund hals) fra Marius strikkebok
Garn: Sandnes mini alpakka, 125 g
Størrelse: 4 år
Pinner: nr. 2,5 og 3

post signature

15 kommentarer:

 1. Der kom sparkbildene! De var mye finere med snø på! :) Gratulerer med ferdig vest, det er mye pirk på sånt, men lekkert når man kommer i mål.

  SvarSlett
 2. Kjempe fin vest! Mønster strikk feil-vei som jeg kaller det er ingen favoritt, men resultatet ditt ble kjempe flott!

  SvarSlett
 3. Superfin rett og slett! Marius er flott, og vester er kjekke plagg! Jeg likte virkelig den fargekombinasjonen:)
  Jeg misliker også mønsterstrikk på vranga, VELDIG.....!:P

  SvarSlett
 4. Superfin rett og slett! Marius er flott, og vester er kjekke plagg! Jeg likte virkelig den fargekombinasjonen:)
  Jeg misliker også mønsterstrikk på vranga, VELDIG.....!:P

  SvarSlett
 5. Takk for åtvaring om mønsterstrikk på vranga, det trur eg at eg held meg unna ;) Vesten vart veldig fin til slutt, eg likte godt kombinasjonen med mørkeblått og isblått. Trur ikkje eg har sett det i Mariusmønster før.

  SvarSlett
 6. Knallfine farger du har valgt, jeg startet på en heldress i Marius med disse fargene, men den ligger blant de uferdige prosjektene. Tror aldri den blir ferdig heller....

  Måtte le litt over listen din med mønsterstrikk frem og tilbake og hvor lang tid enkelte ting tar. Glad det er flere som meg;)

  Ønsker deg en fin dag videre!

  Lene

  SvarSlett
 7. Riktig fin vest i flotte farger! Håndarbeid tar mye tid, men dette ble et stasplagg! Utfordringene underveis synes jeg du løste fint. Godt jobba!

  Ha en fin dag!

  Klem

  SvarSlett
 8. Så fin vest! Minsten min sin vest begynner å bli liten. Den strikka jeg i Sisu. Kanskje jeg velger mini alpakka eller hverdags til den neste, gjorde seg veldig med alpakka! Hvor mye garn gikk det i bunnfargen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) det gikk med i underkant av to nøster marineblått:)

   Slett
 9. Det er bra du ble fornøyd med resultatet når du møtte på litt motgang i prosessen. Kjempefin vest!

  SvarSlett
 10. Kjempefin vest i nydelige fargar! Mønster på vranga gav eg oppfyrste forsøk, så du er verkeleg flink!

  SvarSlett
 11. Kjekt at du deler utforringene med oss, og du strikker kanskje ikke mariusvest igjen. MEN, nydelig ble den. Helt nydelig og vel verdt strevet spør du meg. Godt nyttår!

  SvarSlett
 12. Den ble virkelig veldig flott - nydelige farger og deilig mykt garn. Mønsterstrikk fra vrangen holder jeg meg langt unna - det er pirk av første klasse. Nei, takke meg til både klipping og oppplukking av masker, det er jobb det også men med mange færre stygge ord:)

  SvarSlett
 13. Nydelig vest i knallfine farger! Fine bilder:)

  SvarSlett
 14. Fantastisk fin vesten ble! Det skulle bare mangle etter så mye arbeid med den. Utrolig fin fargekombinasjon også.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)