17. februar 2014

Guttestrikk


Jeg var så heldig å få den store guttestrikkeboka i julegave, og allerede før den tid hadde jeg strikket Theogenseren og en nikkers derfra. Utrolig fin og velskrevet bok, og veldig anvendelige plagg - også til jenter. Strikkehalsen ser ut til å ha veldig fin passform og passer like fint til jente som til gutt.  

Da jeg hadde varetelling i januar, oppdaget jeg et par nøster alpakka (med en ikke ubetydelig mengde akryl *argh* innblandet) som fint kunne bli til en strikkehals eller to. Akrylen er dog ikke dominerende og det er heller ingen knirkelyder å oppdrive, hel-dig-vis. 


Dette ble passende smågaver til to barnehagegutter. Oppskriften er veldig enkel og halsene strikkes nedenfra og opp. Endring fra oppskriften er en ekstra rad med riller. Penere med tre enn med to, synes jeg. Jeg byttet heller ikke pinner på vrangborden, rett og slett fordi det gikk så fort å strikke halsen at jeg ikke fikk sukk for meg før vrangborden var felt av.

Fellingen måtte jeg for øvrig rekke opp på begge halsene, de ble litt for stramme. Løsninga ble å slappe veeeeldig av og gå opp et pinnenr på avfellingen. Nå går de over mitt hode - det bør holde til de små også.


Det gikk med usle 40 gram garn per hals. Ikke for det - det kunne gått både mer og mindre - jeg strikket bare til nøstet var tomt, og tilfeldigvis var vrangborden lang nok akkurat da.  

Gjenstrikk? Ja! 
OL-strikk? Ja! 

Og dere? Takk for så mange hyggelige kommentarer som jeg har fått i det siste, og velkommen til nye følgere! :)

Mønster: Strikkehals fra Den store guttestrikkeboka
Garn: Adore alpakka, ca 40 gram per hals
Størrelse: 1-3 år
Pinner: nr 4

post signature

11 kommentarer:

 1. Hvor lyder det fint med en strikkebog bare til små drenge! Jeg har haft stor glæde af Jeny’s Surprisingly Stretchy Bind Off, når jeg har skullet lave en elastisk kant. Du kan se den her: http://www.youtube.com/watch?v=abBhe-JYmgI

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips! Den metoden må jeg prøve en gang:)

   Slett
 2. Takk for tips :) Slike oppskrifter går en lett rett forbi i fine bøker :)

  SvarSlett
 3. Jeg har også Adore alpakka liggende, sikkert akkurat nok til en hals eller to:) Har aldri strikket hals før, men de er jo veldig søte da!

  SvarSlett
 4. Fine og varmende småplagg det her :)

  SvarSlett
 5. Gode halsen er et must hos oss!!! Og de er lette å ta på for alle små som "vil selv" :)

  SvarSlett
 6. Fiiin! Jeg har lånt boka på biblioteket og har satt i gang med diverse. Denne må også på plass :-)

  SvarSlett
 7. Deilige småplagg!! Flott lue i innlegget under også:-)

  SvarSlett
 8. Flotte halser! Jeg har endelig skaffet meg denne boka og gleder meg til å komme i gang med alle de herlige prosjektene:)

  SvarSlett
 9. De var flotte! Jeg har Theo genseren på 'to do' lista mi, den ligger klar med mønster og garn… ha fortsatt en flott uke hos deg!

  SvarSlett
 10. Søte halser! Jeg har enda ikke fått bladd ordentlig gjennom den boka, men fikk veldig lyst nå!

  God beskrivelse av knirkefølelsen i akrylinfisert garn! Godt den ikke var tilstede i dette garnet!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)