12. april 2010

Vaniljeboller på 1-2-3!

I går formiddag fikk jeg plutselig et innfall av bakelyst. Rykende fersk gjærbakst flimret for øynene mine der jeg satt på skolen og jobbet iherdig med masteroppgaven, og jeg bestemte meg raskt for at resten av søndagen skulle benyttes til baking og spising av vaniljeboller. Min kjære var i hvert fall godt fornøyd med den planen, ettersom slike innfall er yderst sjeldne her i huset!

Jeg satte igang med deigen straks middagen var inntatt. Heldigvis var det søndag og ingen butikker i nærområdet var åpne, dermed fikk jeg et spark bak og måtte lage vaniljekremen fra bunnen i stedet for å kjøpe den i ferdig pakke fra butikken. At noe så enkelt (og ikke minst godt) i det hele tatt er mulig å få kjøpt på pakke, er bare helt utrolig etter min mening. Dette var altså lett match - vaniljekremen var laget i løpet av få minutter, og kjølnet i vannbad mens deigen stod til heving. 

Og på..
1..

...2..3 hadde jeg laget 24 nystekte, nydelige vaniljeboller!!Oppskrift på vaniljebollene hentet jeg herfra, mens vaniljekremen er laget etter denne oppskriften.

Obs! Husk å doble porsjonen med vaniljekrem - det glemte nemlig jeg! Resultatet ble litt færre vaniljeboller og et yderst lite innslag av sjokoladeboller ;)

post signature

2 kommentarer:

  1. Disse så unektelig gode ut, kunne tenkt meg et par til kaffen i kveld!

    Mamma

    SvarSlett
  2. Du får hive deg i bakinga, det gikk faktisk ganske fort :) men du som e sykmeldt må kanskje sette farsan i aksjon!

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)