21. desember 2010

Jeg - et kirsebær på toppen?!


I dag fikk jeg en hyggelig overraskelse da jeg tittet innom bloggen Lykkefryd - hun har nemlig gitt meg en award, og sånt må man jo hoppe høyt og takke pent for! Jeg kunne gjerne gitt awarden direkte tilbake, ettersom jeg henter mye inspirasjon i alt det hun viser frem på bloggen sin. Her kan jeg blant annet nevne hjemmelagede marsmallows, ispynt, pomponger, fuglemat, julekalender, småkaker og mere til. I tillegg tar hun nydelige bilder av alt som vises frem, og "på si" driver hun sin egen nettbutikk og drifter Familien AS. Vi bøyer oss i støvet, og bukker og neier for henne!

Når det er sagt, så må jeg nå nevne 3 ting jeg liker å gjøre. Vi hopper glatt over strikking, for det vet dere alle som titter innom her hos meg... Derfor kan jeg fortelle ting som kanskje ikke alle vet! Jeg liker å...

 1. Tilbringe kvalitetstid med familie og venner på Finnmarksvidda, enten det er knirkende kaldt og mørkt i desember, sol fra klar himmel rundt påsketider, eller midnattsol og summende mygg på sommeren. Landskapet, roen og alt naturen har å by på må bare oppleves, og når jeg er enten på vår egen primitive hytte eller på besøk hos andre - da er livet virkelig fantastisk!! Selvfølgelig må det også være fyr i ovnen, god mat på bordet, strikketøy i hendene og godterskål ved siden av meg... 
 2. Være i fysisk aktivitet, gjerne utendørs! Herunder kommer både gåturer med en fjelltopp som mål (alt fra 200-1000 moh), jogging langs tursti, sykling for å se seg rundt i nærområdet, aking sammen med jevn-barnslige venner, og skiturer enten i opptrakket løype eller langs hardtrakkede scooterløyper på vidda. Jeg trives ute, og jeg liker å kjenne at jeg har brukt kroppen! 
 3. Beundre bildene til de som virkelig er god på fotografering. Jeg har hatt ekstrajobb på en fotobutikk, og det var nok der denne interessen våknet til live. Jeg har sett utrolig mange flotte bilder, og jeg elsker å studere motiv, plassering, lyssetting etc. Jeg blir så imponert over alt som er mulig å få til, og jeg liker best når bildene er naturlige og ubehandlede. Barn og natur er favorittmotivene mine. Selv er jeg ikke så glad i å ta bilder, kanskje fordi jeg er så vanvittig perfeksjonistisk og aldri blir helt fornøyd med resultatet. Tålmodigheten er vel heller ikke på topp, har jeg innsett.. og jeg nøyer meg derfor med min fotointeresserte kjæreste ;)
Til sist må jeg vise frem et av mine favorittbilder. Jeg valgte dette bildet fordi det på en god måte oppsummerer det jeg har nevnt over. Bildet tok min kjære fra verandaen på hytta vår, rundt midnatt i påsketider i fjor. Det var stjerneklart, måneskinn og relativt mange minusgrader, og vi som var på hytta hadde kommet oss til tannpussen da mamma ute i et privat ærend fikk øye på dette fantastiske skuet på himmelen. Nordlyset viste seg fra sin vakreste side, og blafret kraftig over den sorte nattehimmelen - helt uten forstyrrende elementer som gatelys og neonfargede grusomheter. Kjæresten sto med tannbørsten i munnen og minimalt med klær på seg, mens han hutret og frøs bak kamera og fortvilt forsøkte å produsere minst mulig frostrøyk som kunne ødelegge bildene. Og her lyktes han:
Før jeg runder av helt må jeg jo gi awarden videre til noen som representerer et inspirerende kirsebær på toppen for meg. Her kunne jeg nevnt maaaange, og dere kjenner vel til dette luksus-utvelgingsproblemet :) Jeg vet også at awarden har gått litt rundt i det siste, og lar meg ikke fornærme dersom noen velger å droppe utfordringen! De utvalgte er:

Smuleblogg - som har laget de mest sjarmerende julekortene i år!
Randi's lille hobbyverden - som har produsert de vakreste rød-/blånisseklærne i år!
byVeronica - som har inspirert meg til å bruke garnrester i julegavepyntingen!
Komadyret - som har produsert mye fint i små størrelser i året som har gått!
Meretes monstermønster - har en stor og inspirerende ullgarderobe til sine to små!

Take it, or leave it :)

post signature

5 kommentarer:

 1. Gratulerer! Vel fortjent!
  Håper du får tid til å kose deg på Vidda i vinter, og kanskje allerede i jula?

  SvarSlett
 2. Tusen takk for awarden ;) Det er alltid like kjekt å få en award og se at noen setter pris på bloggen mine ;) God jul til deg og dine!

  SvarSlett
 3. TAkker og bukker, det var hyggelig! Jeg er elendig på å sende sånt videre, så ikke ta det personlig om jeg ikke rekker å gjøre det for tiden.

  Men hyggelig å bli tenkt på!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for award!! Så hyggelig!! Gøy å høre at man inspirerer!!:)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for awarden. Så hyggelig!

  Klem

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)