29. desember 2010

Ankelsokker


I disse romjulsdager er det tid for å vise frem de av julegavene som ikke har blitt vist frem før jul. Disse ankelsokkene passet visstnok perfekt på mottakerens fot, og blir forhåpentligvis godt brukt fremover. Det fine med ankelsokker er at strikketiden halveres, noe som på et merkeligvis gjør strikkingen så mye morsommere... (?) Jo, ikke fordi man ikke liker å strikke, men fordi i hvert fall jeg synes det er så fryktelig morsomt når resultatet viser seg raskt!

Hælen er min Bestemors mest brukte hælstrikkemetode (med noen modifikasjoner), og ribbestrikken oppå foten har jeg beholdt fordi sokkene da får en bedre passform enn om man velger glattstrikk over hele :) Spraglegarnet ga en fin stripeeffekt, og sånne som meg er da nødt til å jobbe litt for å få sokkene like for å få sove godt om natten... ;) Konklusjon: disse blir det nok flere av!

Mønster: Eget
Garn: 7 Veljestä Raita (farge 888)
Størrelse: ca. 36 (liten damefot)
Pinner: 3,5

post signature

8 kommentarer:

 1. Veldig lekre farger! Og takk for tips om halvering av strikketid...jeg er nok som deg, vil se resultat raskt! :) Er garnet fra Finland?
  Fortsatt god romjul :)

  SvarSlett
 2. Et veldig morsomt fenomen det der at så mange av oss som er så glade i å strikke også er så opptatt av å bli fort ferdig! ;)

  Slike trur eg nok eg skal prøve meg på,ja. Hælen var jo kjempefin!

  SvarSlett
 3. Så lekre sokker da, og et smart tips å strikke de i ankelhøyde. Fine farger på garnet du brukte.

  SvarSlett
 4. Fine sokker og friske farger :-)
  Genialt:-)

  SvarSlett
 5. Kjempefine sokker! Jeg har aldri strikket sokker selv, men håper at jeg får det til i 2011;). Den hælen skremmer meg litt, skjønner du, men det går jo iallefall ikke hvis man ikke prøver.

  Ha en flott nyttårsaften!

  SvarSlett
 6. Ønsker deg ett riktig godt og kreativt nytt år Synnøve! Gleder meg til å følge deg i 2011 :) Du er til stor inspirasjon!

  Stor klem fra Gry-Anette

  SvarSlett
 7. Love dæi, dem va perfekt til en ull-rett-på-huden-hater :D
  Det ekke så nødvendig med ullsokka i Frankrike, men dem har allerede blidd godt brukt som nattsokka i og med at dem stoppe på ankelen :)Æ har bestandig måtte brette ned ullsokkan for å klare å ha dem rett på foten, så de her va bare heelt genial :D

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)