24. mars 2011

Sofapute i alpakka


Stua har fått enda et innslag av hjemmestrikket, denne gangen en pute i deilig myk økologisk alpakka. Puta er allerede godkjent av kjæresten, han skryter stadig vekk av hvor godt han liker den. Det kan være han gjør det for å understreke hvor dårlig han liker den forrige puta jeg plasserte i sofaen, men jeg velger å se bort fra det og heller nyte at han skryter av strikkingen min ;) Selv jeg har sovet en middagshvil på den nye puta, og det er sjeldne saker, det!

Dette prosjektet ble til etter innfallsmetoden. Jeg la opp 3 masker på en "passelig stor" pinne, og økte jevnt og trutt i begynnelsen av hver pinne. Bildet nederst til venstre viser hvordan det blir seende ut. På baksiden plukket jeg opp alle maskene langs den ene kanten og strikket kun frem og tilbake før jeg avsluttet med ribbestrikk med knapphull. Treknappene gjorde susen, synes jeg! Hadde planer om at størrelsen skulle bli 45*45 cm, men jeg innså at jeg måtte gå ned til 40*40 cm for at ikke trekket skulle bli altfor sprengt. Det betyr at jeg har en pute liggende som kanskje må få et trekk etter hvert ;)

Selv om jeg ble ufattelig lei underveis, er jeg glad for at jeg fullførte! Note to self: tykkere garn og pinner neste gang, så blir alt så meget bedre! Jeg kunne også tenke meg noe "stæsj" på fremsiden, men jeg er sannelig ikke helt sikker på hva det skulle være, så det utsetter jeg til en idé kommer dumpende ned i hodet på meg!

Mønster: Eget
Garn: 300 g Viking Eco-Alpaca
Størrelse: 40*40 cm
Pinner: nr. 6

post signature

11 kommentarer:

 1. Skikkelig fin pute!! Det er så gøy å lage noe til interiøret også, ikke bare disse småplaggene:) Jo grovere, jo lettere, men ikke nødvendigvis penere!!!!

  Klem:)

  SvarSlett
 2. Kjempestilig pute! Synes vrangborden med knapper pyntet fint opp, så noe mer ville kanskje blitt for mye på akkurat denne puten? Du er kjempeflink som strikker "egenkomponert", det synes jeg kan være litt vanskelig!

  Hvordan går det forresten med kleskolleksjonen til David? :)

  SvarSlett
 3. Kjempelekker pute! Og gøy med egenkomponert:) Blir spennende og se om du får på noe pynt etterhvert. Men det er ikke nødvendig:) Fin og dekorativ akkurat sånn som den er.

  SvarSlett
 4. Knallfin pute, strikka puter er knallfint....

  SvarSlett
 5. Kjempefin pute du har strikket! Jeg har ventet spent på hvordan denne ble, og jeg synes den ble lekker. Knappene pyntet opp veldig, så jeg synes ikke du trenger noe mer pynt:) Imponert over din egenkomponering:) Jeg har noen mønster på flere hjemmestrikkede puter når lysten for å strikke et trekk til den du har liggende kommer:) God helg! Klem!

  SvarSlett
 6. Kjempestilig! Og dette minner meg om at jeg har en UFO-pute liggende....

  Du, tusen takk for at du vil være med på påskelotteriet på bloggen min!

  SvarSlett
 7. Kjempelekker!! Og enig med de andre, knappene og kanten pyntet nok opp :) Men hvis du vil ha noe mer, kan du jo kanskje hekle noen små blomster å sy fast i en klynge :)

  Ha en fin kveld :)

  Klem

  SvarSlett
 8. Lekker pute!
  Sofaen blir mye mer trivelig med hjemmestrikka puter :)

  Ha en fin helg,
  klem

  SvarSlett
 9. Wow, så stilig den var! Og ikke minst så morsomt når man virkelig kan sette sitt helt eget preg på interiøret, det er jo ekstra stas!

  SvarSlett
 10. Den b le jo kjempelekker! Vet ikke om det er nødvendig med noe "stærs", kanskje noen hekla blomster hvis det må være noe.

  Klem fra mamsen

  SvarSlett
 11. Den ble kjempefin,Synnøve. Kanskje tantegudmor må kopiere:-)

  Merete

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)