8. august 2011

Koseteppe og minisokker


Min bittelille venn blir stadig større. Nå har den premature blitt så stor og sterk at han ikke lengre har behov for å bo på sykehuset, til stor glede for oss alle :) Et koseteppe er likevel høyst relevant som eiendel, og dette teppet har nok allerede rukket å bli brukt på sykehuset og kanskje også hjemme. Det varmer godt, og er uendelig mykt og deilig for en sart liten kropp.


Teppet er relativt lite av størrelse, omtrent 45*45 cm, men etter hvert som pjokken vokser kan det brukes mer som et lunt underlag f. eks i vogga, vogna eller senga. Senere kan det brukes som et koseteppe og til sist som minne om hvor liten han var den gang da hele gutten kunne pakkes inn i teppet.


Av garnrestene som ble igjen etter teppet fikk jeg tryllet frem et par minisokker. Jeg måtte jukse litt med et annet garn fra lageret for å få nok. Egentlig burde jeg tatt ei fyrstikkeske med på bildet, for sokkene ble så ufattelig små at det er vanskelig å forestille seg størrelsen.

Denne gang brukte jeg for første gang Pickles Extra Fine Merino, og jeg må si at jeg ble virkelig positivt overrasket. Jeg hadde nemlig fryktet at det lignet på Drops sitt garn med omtrent samme navn (Drops Merino Extra Fine), men det gjorde det heldigvis ikke. I motsetning til Dropsgarnet ser Picklesgarnet ut til å holde formen og ikke bli slaskete og digert etter vask. Dermed kan jeg trygt konkludere med at Picklesgarnet kan bli en favoritt, for det var mykt og deilig å strikke med, ikke superwashbehandlet, men likevel går det nok helt fint å kjøre på med ullprogram i maskinen, og vaskemiddel beregnet på ull. Det liker vi! I tillegg fikk jeg to gratis rundpinner med på kjøpet - og det er jo heller ikke å forakte, de var nemlig helt supre! :)

Mønster: Eget
Garn: Pickles Extra Fine Merino
Størrelse: prematur!
Pinner: nr. 3,5

post signature

11 kommentarer:

 1. Så koselig teppe og fine sokker!
  Må være spesielt når de er premature ja...så bittesmå!
  Klem

  SvarSlett
 2. Så fin blåfarge du har valgt :)

  Prematur-sokkene var jo så nusselige da! Ser for meg at det må være mye "pirk" med så små sokker.. Liker at du har fått de til å se ut som "vanlige" sokker, bare bitte,bitte små :D

  SvarSlett
 3. så pent :D Ull er verdens beste for de lille bittesmå <3

  SvarSlett
 4. Så deilig med et mykt og hjemmestrikket ullteppe!
  Søte sokker også - de blir sikkert gode på bittesmå føtter.

  SvarSlett
 5. Det ser ut som et deilig mykt teppe, og veldig søte små sokker:-)
  Han er heldig som har deg til å strikke til han!

  klem

  SvarSlett
 6. Så søte bittesmå sokker:) Farget på teppe og sokker er helt nydelig for lille gutt:)

  SvarSlett
 7. Picklesgarnet er veldig deilig! Det likar eg og godt... :)

  Og det teppet, såg bare utrulig mjukt og godt ut... Herlig! :)

  SvarSlett
 8. Teppet ser superdeilig ut, og tepper kan brukes såå mye (og såå lenge) til babyer og barn! Mine egne to har vært teppeunger begge to (hadde de noe valg med mor og mormor som elsker teppestrikk?), og så lenge de har brukt vogn og sovet på dagtid, har de vært i daglig bruk. Nå er noen tepper pakket bort til minner (og kanskje engang barnebarn?), noen er utslitt, et har gjennopstått som putetrekk i sofaen, og et er kose-leke-teppe. Kan tenke meg at med en prematur som trenger ekstra god varme og lunhet at tepper er gull verdt! Kos deg med den lille og det å endelig få være hjemme med han og ha hverdager.

  Miniatyrsokkene var herlige. Får vi se et bilde av dem på etterhvert også? (o:

  SvarSlett
 9. Nydeligenydeligenydelige!
  Jeg har sagt det før; du er en kunstner. I mine øyne.

  SvarSlett
 10. Det var et nydelig teppe og sikkert veldig godt. Og med de søte sokkene i tillegg holder han seg nok god og varm :-)

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 11. tnå.. for nokon nusselige sokkar :-)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)