22. april 2012

Egostrikk: Kragejakke!


Lenge, lenge, lenge har jeg strikket på en kragejakke til meg selv. Når den endelig ble ferdig og skulle fotograferes var skylaget så tungt at det nærmest tok i bakken. Regn og vind er slett ikke en kragejakke verdig, og mellom midten av februar og slutten av mars var det knapt et solglimt å se. Det fine været som bildene viser måtte jeg altså reise nordover for å finne.


Nå er kragejakken i bruk omtrent daglig, og jeg er så fornøyd! Endelig fikk jeg strikket et ordentlig plagg til meg selv, og det angrer jeg ikke på. Jakka er lett, luftig og varmer godt når det er litt kjølig, enten det er innendørs eller utendørs. Nøstebarngarnet har jeg hittil bare godord om, og det er slett ikke så dyrt som mange skal ha det til. Garnkostnadene på jakka er ca 300 kr.


På alle vrangbordene (knappestolper, kragen, ermer og kanten nederst) har jeg strikket med dobbel tråd jeansblå. Resten av jakka er strikket med en tråd jeansblå og en tråd dueblå. Fargevalget er jeg særdeles fornøyd med, jeg har alltid vært glad i blått. Jeg strikket to vrange masker mellom raglanfellingene - det gir en dekorativ effekt, synes jeg. Var veldig usikker på hvor lang jeg skulle strikke kragen, men ente opp på 15 cm (litt kortere enn oppskriften sier).


Det perfekte antallet masker til knappestolpen får du ved å plukke opp 2 masker og hoppe over den neste, hele veien oppover selve jakken. Når du kommer til kragen skal du plukke opp hver maske. Akkurat her gjorde jeg feil, jeg fortsatte å hoppe over 1, med det resultat at det ble litt for få masker øverst, slik at kragen trekker seg litt for mye sammen. Pytt sann, litt skjønnhetsfeil må til. I tillegg er knapphullene litt for slakke, her fulgte jeg oppskriften, men skulle heller gått for 2 r sammen og 1 kast slik jeg vanligvis gjør. Dette fikses enkelt med nål og tråd, men så langt har jeg ikke kommet meg enda.


Det beste med å strikke til seg selv er at det er enkelt å måle om plagget passer underveis, og eventuelt gjøre tilpasninger ved behov. Ang strikkefastheten traff jeg spikeren på hodet denne gangen, slik at alle mål ble som forventet. Flaks? ;)

Jeg strikket jakken rundt (ikke frem og tilbake som oppskriften sier), så det skumleste var å klippe opp jakken etterpå, men det gikk egentlig veldig bra. Ubehandlet ullgarn muliggjør bruk av en heklemetode for å "låse" kantene før klipping, i stedet for å involvere symaskinen. Det fine er at man også slipper å strikke belegg på innsiden etterpå. Kanten på innsiden blir elastisk og pen, og det er visstnok ingen fare for at det skal rakne. Jeg fulgte denne instruksjonsvideoen, resultatet vises på bildet under.


Knappene er også fra Nøstebarn. For å sette et ekstra særpreg på jakka er den ene knappen litt mer unik enn de andre. Ser du en lykkelig kragejakkeeier med sau på brystet, så er det meg! ;)


Mønster: #1935 Kragejakke fra Strikk til nøstebarn
Garn: Dobbel 2-tråds merinoull i fargene 852 (dueblå) og 854 (jeansblå)
Størrelse: Dame S
Pinner: nr. 3,5 og 4,5

post signature

16 kommentarer:

 1. Fin dame i fin jakke :) På tide at damen unner seg sjøl et strikkeplagg og ikke bare sprer om seg med godene ;) Veldig fin va den.

  SvarSlett
 2. Flott jakke. Den ser veldig god ut!

  SvarSlett
 3. Lekker! Stilig med den mørkere kanten.

  SvarSlett
 4. Ååå, så fin jakke! Den så utrolig god ut. Og satt som støpt :)
  Og så fint det var å ha "ensfarget" på kantene og to ulike farger på resten, skikkelig finn effekt!

  Noen ganger må man bare strikke til seg selv! :)

  Ha ei fin uke
  Stor klem

  SvarSlett
 5. Kjempefin jakke, gratulerer! Den satt veldig fint på!

  SvarSlett
 6. Så kjekt at den er ferdig! Det går bra å strikke til voksne også ser du ;)

  SvarSlett
 7. Den så skikkelig god ut den var kjempefin. Herlig farge og så gøy med en knapp som var annerledes :-)

  SvarSlett
 8. Kjempefin egostrikk! Du har all grunn til å være fornøyd med den, ja! :)

  SvarSlett
 9. Gratulerer med ny jakke - den såg veldig deilig ut! Er den så god som den ser ut, både på dine bilete og i Nøstebarnboka?
  Eg likte også godt padsene du har strikka opp, kjempegod gåveide!

  SvarSlett
 10. Utrolig fin jakke i nydelige farger :) Kjempe fin blogg, legger meg til som følger og gleder meg til å se hva du strikker frem :)

  SvarSlett
 11. Denne var kjempefin! med mange nydelige detaljer. Jeg likte spesielt godt fargebruken og vrangmaskene i raglanfellinga.

  SvarSlett
 12. Så lekker- nydelige detaljer!

  Egostrikk er en bra ting :)
  klem

  SvarSlett
 13. Kjempefin jakke☺

  Og en flott blogg! Denne skal jeg følge☺

  Ønsker deg en riktig god helg!

  SvarSlett
 14. Så deilig jakke! Superfin og flott farge! God helg :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)