15. april 2012

Enkel hverdagsluksus


Det er ikke så mye som skal til for å finne luksusfølelsen midt i den travle hverdagen. Bytt ut de kjedelige hvite engangs bomullspads'ene med fargerike og lekre luksuspads, så skal du se at sminkefjerningen kan tas til nye høyder.


Strikkede bomullspads vaskes på 60 grader og kan brukes på nytt etterpå. Litt mer miljøvennlig enn engangsversjonen altså. Bruk gjerne en vaskepose slik at de ikke på mystisk vis forsvinner i vaskemaskinen. En runde i tørketrommelen gjør bomullen ekstra myk, men dette er slett ikke nødvendig.


En annen fordel er at du lett blir kvitt bomullsrester som egentlig er så små at de kun egner seg til stripestrikk. Mine luksuspads måler ca 6*6 cm (omtrent samme størrelse som den runde engangsversjonen), og det går med ca 4 gram garn til hver enkelt pad når du strikker over 12 masker. Jeg lagde først en testversjon av 2 gram garn, men den ble rett og slett for liten, synes jeg. For å få en pen og jevn kant løftet jeg den første masken rett av før jeg strikket videre på vanlig måte.

Det beste er å bruke bomullsgarn som ikke er mercerisert, da blir oppsugingsevnen aller best og du får et supermykt resultat. Jeg hadde rester av Sandnes Mandarin Petit, Søstrene Grenes bomullsgarn og Cotton 8/4 fra S&S, og da strikket jeg med dobbelt garn på pinne 3,5. Jeg hadde også en liten rest Drops Paris og da brukte jeg enkelt garn på samme pinnenr.

Mønster: Luksuspads basert på denne oppskriften
Garn: div restegarn 100 % bomull, totalt ca. 28 gram
Størrelse: 6*6 cm
Pinner: nr. 3,5

post signature

9 kommentarer:

 1. Fine! Og fargerike gladpunkter en sen kveld når sminkefjerning er et must, ikke deilig egenpleie. Kanskje jeg skal strikke meg noen selv? Som matcher fargene på badet? Takk for inspirasjon!

  SvarSlett
 2. Slike har lenge tenkt å strikke av små bomullsrester. Ble skikkelig inspirert :-)

  SvarSlett
 3. Så genialt! Fine var de og:)

  SvarSlett
 4. Så fine!

  ... Jeg har visst både sånne og fargerike kjøkkenkluter på lista mi, kanskje det passer nå når bomullsgarnsesongen setter inn for fullt!

  Takk for tips og inspirasjon!

  SvarSlett
 5. Artige!
  Lur måte å bruke opp restegarn på! Jeg har gitt meg selv et lite uoffisielt garnkjøpforbud :) har så mye garn liggende som jeg tror det kan bli ganske mye fint av :)
  God søndagskveld!
  Klem

  SvarSlett
 6. Så lurt! Skikkelig fine var de og :)

  SvarSlett
 7. Fun!!! God ide for restegarnet mitt, som det finnes mye av. Takk for super inspirasjon.

  SvarSlett
 8. Smart :-)Fine var de også -)

  SvarSlett
 9. Åh, så fine da! Og det skal ikke så mye til for at det er litt mer luksus i hverdagen :) Fin gave er det også! Og krever vel ikke all verdens med tenking underveis ;) Herlig med småprosjekter innimellom.

  Ha en fin kveld
  Klem

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)