6. juni 2012

Heklet bil - Jannes oppskrift


Dette innlegget er et svar på en kommentar fra Cathrine I. Kommentaren ble skrevet for snart en måned siden, men ettersom den hadde havnet i "kommentarmoderering" hos meg, oppdaget jeg den ikke før nå i kveld. Cathrine la ikke igjen annen kontaktinformasjon enn navnet sitt, så jeg forsøker å svare henne på denne måten i håp om at hun er innom bloggen.

Spørsmålet var om jeg kunne vise fremgangsmåten jeg brukte for den heklede bilen som pryder Nøstebarnhalsen til en liten Jørgengutt. Her er et mer detaljert bilde:


Jeg er ingen dreven hekler, men takket være Janne med bloggen Jannes lille sted, klarte jeg å hekle denne bilen. Janne sendte meg en fremgangsmåte på mail, og denne mailen har jeg utrolig nok enda. Her er den:

Heklet bil:

Legg opp 13 lm.
omg 1: hopp over den første lm og hekle en lfm i hver lm ut omf = 12 fm.
omg 2 - 4: Hekle 1 fm i hver fm, snu med 1 lm.
omg 5: hekle 1 kjm i hver av de 2 første maskene, 1 lm, og deretter 8 fm. La de neste være uheklet. Snu med 1 lm.
omg 6: hopp over første fm og hekle 7 fm bort. snu
omg 7: hopp over første fm, og hekle 6 fm bort, snu
omg 8: hopp over første + nest siste fm på omg = 4 fm.
Hekle evt en fm kant rundt bilen.

Ikke vet jeg om jeg fulgte oppskriften eller om jeg gjorde noen modifikasjoner underveis, for jeg klarer ikke å se på heklingen hva jeg har gjort eller hvilken teknikk jeg har brukt ;) Det eneste jeg husker er at jeg heklet en kant rundt bilen til slutt, fordi det ble litt "hakkete i kantene".

Jeg ser forresten av det gamle innlegget at jeg glemte å gi Janne æren av den heklede dekoren - det var jammen bra at dette kom opp og frem i lyset ;)

post signature

2 kommentarer:

 1. Hei Synnøve :)
  Bare å dele oppskrift på bilen, det er null problem. og det er bare å kontakte meg også hvis mailen din skulle bli borte :) Jeg har også pleid å hekle en kant rundt bilen, vet ikke om jeg skrev det til deg, men da får den liksom en litt finere finish. Ser også at du har gjort bilen litt annerledes enn slik jeg har heklet mine, men din ble jo like flott! :)
  Og bilen gjorde seg jo ypperlig som pynt på halsen da! :)

  Ha en super torsdag
  Klemmer Janne Merethe

  SvarSlett
 2. Fiiin hals, med fin detalj!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)