30. juni 2012

Kalde føtter?


Atter en versjon av Bestemors restesokker har fått plass i den berømte gaveeska mi. De er litt mindre enn de forrige jeg strikket, og jeg har allerede sett meg ut en mottaker for dette paret. Garnet jeg har brukt er stort sett mammas rester og en ørliten smak av mitt eget lager. (Kjempesmart å slanke mammas lager, mens mitt eget bare vokser...)


Forandringer siden sist? Vrangborden er strikket med 1 vridd rett og 1 vrang, det blir litt penest. Hælen er litt annerledes, dette er en type forsterket hæl som jeg lærte av mamma. Jeg valgte rundfelling på tåa, og i tillegg har jeg ikke speilet mønsteret etter hælen, men heller valgt å gjenta det. Jeg endret også litt på den grå borden for å gjøre den enklere å strikke.


Restesokkene kan varieres i det uendelige og for å være sikker på å ha nok garn, kan det være lurt å strikke begge på én gang. Neste versjon blir kanskje med én ny farge for hver bord og kun gjentakelse av "mellomborden". Hvem vet? Verdens fineste restesokker er det uansett, det er i hvert fall sikkert! Som flere av mine lesere kommenterte sist, så kan dette visstnok ikke kalles for restesokker - de er rett og slett for fine ;) 

Mønster: Min versjon av Bestemors restesokker
Garn: Div rester av Mor Aase, Smart o.l., totalt 124 g
Størrelse: ca 38 
Pinner: nr. 3,5

post signature

4 kommentarer:

 1. Så fine sokker! Jeg må innrømme at jeg ikke har strikke sokker siden barneskolen. Eller rettere sagt sokk fordi det ble kun med den ene;-)

  SvarSlett
 2. Dette er de fineste restesokkene jeg vet om :) Herlige farger og et livlig mønster. Er det ikke noe man sier at der er kjekkere å rydde hos andre? Kanskje det gjelder garn også ;)

  SvarSlett
 3. Flotte restesokker i fine farger! Men å slanke mors garnlager, hørtes lite effektivt ut. Om du har ambisjoner om å minske ditt eget, da. (o:

  SvarSlett
 4. Kjempefine! Så fine at ingen tror det er restesokker!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)