4. juli 2012

Nonstoptrøye til en liten skatt


Noen som husker disse kalde januarfargene? 3 myke alpakkanøster ble kjøpt inn tidlig i 2012 og fikk ligge synlig i flere uker til inspirasjon. Kort tid etterpå ble en graviditet offentliggjort, og da måtte bare nøstene bli til noe babyrelatert. Kalde farger kan fint varme små kropper, så jeg tryllet frem en varm babyvest. Den har ligget ferdig en stund, men først i dag fikk jeg somlet meg til trådfesting og knappesying.Jeg har hatt litt dilla på stripestrikk ganske lenge, så nå var tiden inne for litt variasjon innenfor temaet striper... Derfor ble det striper av ulik lengde og tilfeldig rekkefølge på fargene. For en systematiker som meg var dette en passelig stor utfordring. Hvordan lager man striper uten system, egentlig? Vel, jeg mener jeg har fått det til, men tankene gikk stadig denne veien: "Hvor lang skal denne stripa bli? 2 riller? kanskje 4? eller kanskje enda lengre? Hvilken farge skal jeg ha på neste stripe?"Vesten strikkes ovenfra og ned - dette var nytt for meg, men ganske praktisk i grunn. Særlig for de som har en modell å prøve på underveis. Det eneste negative er at når raglanfellingen er unagjort, så er det lite spennende som skjer. Som om ikke ribbestrikk er langtekkelig nok i seg selv, så endte altså denne oppskrifta med "strikk ca 25 cm til". Pjuh. Det ble en ren transportetappe, som utrolig nok endte opp et sted mellom 25 og 30 cm. Klapp på skuldra til meg selv, tenkte jeg, og jeg felte av. Slik ble den liggende et par dager, mens jeg grublet på om den så litt vel lang ut. Og da både kjæresten og samtlige besøkende i tida etterpå hadde påpekt det samme, rekte jeg opp til 22 cm. Fortsatt ser vesten lang ut etter min mening, men ryktene sier at den vil trekke seg litt sammen i bruk, så da velger jeg å stole på det.
Knappen foran på brystet er kun til pynt, og gjør samtidig en god jobb i å skjule et par skjønnhetsfeil i samme område. Jeg valgte å hekle en kant rundt åpningen foran, for å gjemme vekk synlige fargeskift. Og ellers? Vesten er superelastisk, utrolig myk og selv stripestrikk klarte ikke å skape nevneverdig mye trådfesting. I tillegg er vekta knappe 50 g - sånt liker vi! Kanskje restene kan bli til en matchende djevellue?

Mønster: Nonstoptrøya (Ravelry-link)
Garn: Sandnes MiniAlpakka, ca 50 g
Størrelse: 0-2 år i følge oppskrifta - time will show
Pinner: nr. 3

post signature

13 kommentarer:

 1. Så herlige farger :) Skjønner problemet med stripene hehe akkuratt som jeg skulle sagt det selv ;)

  SvarSlett
 2. Nydelige!
  Fargene er så flotte :) - denne blir skjønn og varm på en liten kropp!
  Jeg elsker striper, hihihi...

  klem

  SvarSlett
 3. Flotte fargar og fine striper! Svalt no i sumarvarmen!

  SvarSlett
 4. Supersøt trøye. Nydelige farger. Den blir god og lun for en liten barnekropp :-)

  SvarSlett
 5. Så fin trøye.Slike er så gode plagg

  SvarSlett
 6. Knalldeilig, den kommer nok til å blir brukt lenge ;)

  SvarSlett
 7. Flott trøye i herlige farger!
  Ble veldig fint med slike striper. Men må innrømme at jeg aldri hadde klart d, må ha system ;)

  SvarSlett
 8. Så fine farger du har valgt til toppen! Jeg har lastet ned oppskriften på den trøya jeg også, men som så mye annet så ligger den i kø for å bli strikket......

  SvarSlett
 9. Nydelige farger! Kjenner meg SÅ godt igjen i forsøket på "tilfeldige" striper...
  Fin blogg med mange gode tips, jeg stikker nok innom igjen:-)

  SvarSlett
 10. Åååå, så nydelig trøye!! Fantastisk fargevalg! Flinke deg ♥ Denne vil jeg også strikke, men foreløpig ingen aktuell mottaker som jeg kan komme på. Lagrer linken hvertfall :)

  Takk for inspirasjon!

  Klem

  SvarSlett
 11. Utrolig fint fargevalg! Flott og inspirerende blogg også :)

  SvarSlett
 12. Gu' for ein utrulig skjønne vest! Å dei fine fargane, kjempe søte ilag :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)