21. juli 2012

Enkel dukkevest


Vår guddatter fylte nettopp 3 år, og da antok jeg at også dukken hadde bursdag på samme dag - er det ikke slik det fungerer? BabyBorn må selvfølgelig også få gave, og den er nå i boks! 3-åringens mamma ytret for kort tid siden et ønske om strikkede dukkeklær. Kjæresten var flink og svarte over telefon at det var et fint ønske, men at det kunne nok ta litt tid. Han trodde nemlig at det gjorde det, og jeg var overlykkelig over at mammaen ikke forventet ferdig antrekk til dukken grunnet kort tid til bursdagen. Han satte seg ned med en god film og jeg kastet meg over oppgaven i all stillhet. Jeg googlet meg frem til denne vesten, og på 1-2-3 var gaven i boks. Kjæresten fikk en kledelig hakeslepp da filmen var ferdig, og jeg høstet ros som den superraske verdensmester-strikkeren ;)


Hastverksdukkeklær er restegarnsstrikk, og jeg gikk selvfølgelig tom for det mørkegrå Alfa-garnet underveis. Jeg dukket ned i lageret igjen og fant en liten rest Pickles Extra Fine Merino som jeg la dobbelt - strikkefastheten ble rimelig lik, ser jeg. For å skape litt mer helhet i plagget pyntet jeg med å sy et hjerte av kjedemasker bakpå ryggen. Knappelageret inneholdt sorte hjerteknapper - disse fikk pryde forsiden.


Dukkevesten er lik Pickles sin enkel vest, og Frances har tryllet oppskriften om til miniversjon. Noe så genialt! Herligheten veier 37 g inkludert knapper og hjertepynt. Den passet fint til BabyBorn Newborn, men det er mulig den blir litt knapp til den litt større dukka. Pytt sann!

Mønster: Enkel dukkevest
Garn: Sandnes Alfa og Pickles Extra Fine Merino, totalt 37 g
Størrelse: BabyBorn Newborn
Pinner: nr. 5

post signature

7 kommentarer:

 1. Supersøt vest. Blir sikkert en veldig fornøyd dukkemamma :-)

  SvarSlett
 2. Kjempe herlig :) Kjekt med strikk til dukken også.

  SvarSlett
 3. Stilig, og en super måte å bli kvitt litt restegarn :)

  SvarSlett
 4. Så herlig flott :)
  - selvsagt har vel dukka bursdag på samme dag, hihihi...
  Artig med hakeslepp på kjæresten - god følelse å være superstrikker!
  Tenker jenta ble overlykkelig :)

  klem

  SvarSlett
 5. Åååå så søt!!!!

  Jeg har masse restegarn, det kan bli maaange vester det gitt;)

  SvarSlett
 6. Kjempesøt! Her tipper jeg det ble en fornøyd mottaker :) Og takk for link til mini-oppskrift :)

  Ha en fin kveld!
  Klem

  SvarSlett
 7. Så søt:) Den vesten har jeg strikka mange av.. Den er helt genial, og går kjempefort! Veldig praktisk om man skal strikke gaver:)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)