16. desember 2012

Egostrikk: Nøstebarntunika


2012 har vært egostrikkens år. Hele to plagg til meg selv har det blitt. Ny rekord! Egostrikk kan absolutt anbefales til de som ikke har prøvd seg på det. Du er ikke nødvendigvis garantert suksess, men du vet at du får noe du har ønsket deg, i akkurat det garnet og den fargen du liker aller best. Og det beste av alt: du slipper den evige jakten i klesbutikkene og garnkostnadene utgjør bare en brøkdel av det plagget ville kostet i butikken. Materialprisen på denne herligheten er ikke mer enn 120 kr.


Jeg har endret litt på oppskriften underveis for å få tunikaen helt etter min smak. Jeg ønsket den litt tettere strikket og gikk derfor ned til pinnenr 4,5 samtidig som jeg fulgte oppskriften til str M. Hullraden øverst droppet jeg, det ble vrangbord i stedet. 


Underveis var jeg veldig usikker på hvilke ermer jeg ønsket. Det lå lenge an til korte ermer, men jeg ombestemte meg i siste liten og valgte trekvart i stedet. Veldig fornøyd med det, men det førte til at jeg måtte "ut på bygda" etter mer garn. Ikke lett når man strikker i en utgått farge, men det løste seg takket være ei god venninne :) Før valget ble tatt strikket jeg ferdig resten av plagget, brukte midlertidig opplegg på ermene og gikk rett på raglanfellingen. Etterpå var det bare å plukke opp masker til ermene, strikke oppskriften baklengs, prøve underveis og felle av når lengden var grei.


Alt i alt er jeg super-duper-mega-fornøyd med tunikaen og jeg har allerede brukt den mange ganger! Jeg rakk ikke å fotografere den mens den var rykende fersk - det drøyde ca en måned før jeg (dvs kjæresten) tok kameraet fatt. Straks jeg hadde festet trådene krøp nemlig graderstokken under -10 grader og valgte å bli der i flere uker. Tunikaen var da et selvfølgelig valg, og enda mer nødvendig ble den da vi en dag havnet nede på -26 grader. Selv med trekvarte ermer var ikke dette problematisk. De dagene det er varmere i været en den like god - den blir rett og slett aldri for varm, bare akkurat passelig.


Tunikaen er myk og deilig og føles florlett på kroppen. Den blir definitivt med i kofferten når jeg reiser på juleferie. Og de som har fraktet en julepakket koffert gjennom Norges land, vet at lette og lite volumkrevende plagg har førsteprioritet!


Mønster: Tunika i 2-tråds merinoull #1952 fra Strikk til nøstebarn
Garn: Nøstebarn 2-tråds merinoull, 122 gram, farge 63 Petrol
Størrelse: Ca XS (strikket etter str M, med pinner nr 4,5 i stedet for nr 6)
Pinner: nr 4,5 (3,5 på vrangbordene)

post signature

13 kommentarer:

 1. Et virkelig flott ego-strikk :) Den fagren er helt herlig!

  SvarSlett
 2. Å, så fin! =) Synd at den vakre fargen er utgått.. Likte veldig godt justeringene dine

  SvarSlett
 3. Helt utrolig lekker!! Skjønner VELDIG godt at du er fornøyd med denne :) Nydelig farge og nydelig passform. Denne blir nok ett favorittplagg, eller den var vel blitt det allerede :)

  Ha en finfin 3.søndag i adventskveld.

  Klem

  SvarSlett
 4. Wow den satt som et skudd på deg. Helt utrolig fiiin :-)

  SvarSlett
 5. Så lekker!
  Nydelig farge - kjempe pen på!
  Egostrikk er virkelig herlig :)

  klem

  SvarSlett
 6. Fargen var virkelig vakker, og den satt utrooolig fint på deg! Grattis :-)

  SvarSlett
 7. Den var kjempeflott! Godt jobba!
  Og fargen var jo også veldig herlig. :)

  SvarSlett
 8. Flott! Egostrikk må til;)

  Minner meg på den jeg har liggende, som verken er blogget eller brukt....

  Ønsker deg en fin førjulsuke☺

  SvarSlett
 9. Så nydelig den ble, super farge og passform! Har lenge tenkt å strikke denne, så takk for påminning. Skjønner godt at du er fornøyd ja! ;O)
  Nina

  SvarSlett
 10. Kjempefin! Godt jobba med tilpasningene, den sitter virkelig perfekt på!
  Så bra det ordna seg med garn:)

  SvarSlett
 11. Så fiiiin!!! Gleder meg til å se den "live". Ses snart:-) Klem fra gudmortante.

  SvarSlett
 12. Kjempefin! Fargen er super og den sitter helt perfekt. Har laget denne til meg selv og, superfornøyd jeg og.
  Godt nytt år!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)