3. desember 2012

Mørketidsvotter


På null komma svisj kan man trylle frem praktiske og fine votter til aktive barn, fra en lettfattelig oppskrift fra Nøstebarn. Velger du ren ull vil de tove seg i bruk og bli myke, tette og skikkelig varme, men det går fint an å bytte ut garnet i oppskriften - denne gangen gjorde jeg det. Vær da obs på å beregne ekstra garn i forhold til oppgitt garnmengde, da Nøstebarngarnet er svært drøyt og lett i forhold til mange andre garntyper. 


Jeg strikket med garn som er superwashbehandlet, og vottene vil derfor ikke tove seg i bruk. Jeg valgte å følge oppskriften til str 3-5 år og beholdt pinne nr 3,5 hele veien for å få de tettere. Jeg la på litt ekstra lengde på vrangborden for å unngå glippe mellom votter og utedress. Fargene minner meg om himmelen nå i mørketida; fra den mørkeste blå til lys turkis. 


Mammaen ønsket hjemmestrikka votter i marineblått og turkis for å matche utedressen, og jeg håper å ha truffet ganske bra der. Fargene skal forhåpentligvis også være i stand til å kamuflere skitt og sølevann, og når de kan stå av seg selv kan de kastes rett i vaskemaskinen. Kjekt for travle småbarnsforeldre! Det er heller ingen forskjell på høyre- og venstrevotten - praktisk det også hvis småtten viser tendenser til sterk vilje i påkledningsprosessen.


Oppskriften har blitt en favoritt hos meg og med flerfarget garn med relativt korte fargeskift ble det livlige striper uten ekstra tankevirksomhet. Eller jo, systematikere som meg må tenke hardt på å ikke bry seg om stripene vil havne på samme sted på høyre- og venstrevotten... Men sannelig endte de opp med å bli ganske like - selv om det ikke var planen, jeg lover...

Mønster: Rillestrikka vottar #1938 fra Strikk til Nøstebarn
Garn: 7 Veljestä Bröder, totalt 40 gram
Størrelse: ca. 1-2 år
Pinner: nr. 3,5

post signature

11 kommentarer:

 1. Så fiiine, digger fargene :-)

  SvarSlett
 2. Fine, søte og praktiske!
  Herlig!
  Heldige både mamma`n og junior!☺

  SvarSlett
 3. Fine ja - og må hilse å si at det er så praktisk - har selv lage disse til sønnen min med masse vilje med påkledningen.

  SvarSlett
 4. Kjempe fine votter :) Likte farge mønsteret!

  SvarSlett
 5. Utrolig flotte farger på praktiske og fine votter:-)

  SvarSlett
 6. Fantastiske farger!! Det garnet fikk jeg lyst til å prøve :) Ett raskt søk på nett sa meg at dette er finsk. Har du kjøpt på nett?

  Lekre votter, og enig med deg angående forenkling av påkledningsprosessen, hihi :)

  Kos deg i førjulstida :)

  Klem, Gry-Anette

  SvarSlett
 7. Fine votter i herlige farger! Hadde nok falt i smak her i huset :) Lurt med flerfarget garn!
  Klem

  SvarSlett
 8. Nydelige farger! Enig med deg når du lager "mansjetten" litt lengre; glipe mellom vott og jakke vil vi ikke ha:-)

  SvarSlett
 9. Så flotte votter!
  Oppskriften der er en favoritt her også.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)