5. mai 2013

Våren er her!


Ikke bare har våren kommet utendørs, men den har jammen kommet til Blogglandia også. Flere steder ser vi bomullsstrikk eller -hekling i lyse farger og det er et sikkert tegn. Jeg er også rammet - det vises på kurven som jeg har heklet, og i dag toppet jeg det vårlige med maskemarkører av lyse glassperler.


Maskemarkørene er laget på en meget kjapp kreativ økt, og det vanskeligste er faktisk å sette sammen farger og perler - det sier litt om selve jobben. Det eneste du trenger er fine perler, smykkewire, bittesmå perler til endene, avbitertang og knipetang. De to siste finner du mest sannsynlig i husets verktøykiste, men du kan også velge å kjøpe egne spesielt for smykkelaging.  Den heklede kurven er inspirert av Strikk og tøys sin fine og fargerike kurv, makan til gladkurv skal du lete lenge etter, og det beste av alt er at alle garnender hekles inn underveis, slik at det kun er en tråd å feste til slutt. Jeg oppdaget raskt at man trengte maaaaange små rester i all verdens farger, så min kurv ble mer lik Strikk og tøys sin rosa restegarnkurv, med bredere striper og med samme farge flere ganger. Selv hadde jeg ikke nok rester, så atter en gang havnet jeg i mammas enorme garnlager!


På bildet over ser dere høyden på kurven uten bretten, totalt måler den ca 18 cm. Hvor stor brett man vil ha er også opp til hver enkelt, det samme gjelder hva man ønsker å bruke kurven til. Jeg ser for meg ferske rundstykker på sommerfrokostbordet utendørs, men her står man altså fritt til å velge. Diameteren velger man også ved å stoppe å øke, min havnet på ca 20 cm. Jeg oppdaget at linken til oppskriften ikke virket, så jeg brukte denne fra Drops som inspirasjon.


Jeg fikk bukt med 121 gram garnrester på dette prosjektet. Brukte ymse typer bomullsgarn; noe babybomull fra Pickles, noe Mandarin-lignende fra Sandnes og noe uten banderol. Jeg brukte heklenål nr 4,5 og da la jeg det tynneste garnet dobbelt. Supert restegarnprosjekt! Takk til Siri for inspirasjonen :)


post signature

6 kommentarer:

 1. Så herlig å få brukt opp restegarn på en så flott måte. Nydelig kurv i fine blåfarger! Maskemarkørene er helt nydelige! Herlige farger!

  Ønsker deg en fin og vårlig uke!

  Klem fra Ingrid

  SvarSlett
 2. Superfin kurv! Veldig greit med slike, og jeg har den på listen. Så ble jeg så inspirert av maskemarkørene - jeg har bare kjipe plastikkmarkører. På tide å finne frem smykkeverktøyet ;-)

  SvarSlett
 3. Flott kurv! :) Og fantastisk å få brukt opp litt restegarn. Eg har, som så mange andre, altfor mykje sjølv. Kanskje eg ska prøve meg på ei slik kurv? :)

  SvarSlett
 4. Veldig fin kurv! Det gjør seg med farge-effekten av restegarn. Kjempesøte maskemarkører også :)

  SvarSlett
 5. Veldig fin kurv! Det gjør seg med farge-effekten av restegarn. Kjempesøte maskemarkører også :)

  SvarSlett
 6. Bloggen din gir meg masse inspirasjon! Flott garn, oppskrifter og strikkede plagg! :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)