10. oktober 2013

Ulv i fåreklærI full fart gjennom en matbutikk på Vestlandet røsket jeg med meg noen nøster tilsynelatende deilig alpakka. Tilbudsvare. Mottakeren godkjente den på mykhetsskalaen og både han og jeg jublet innvendig. Nå gjorde jeg virkelig et kupp, tenkte jeg. Nå får jeg endelig ny lue, tenkte han. Så feil kan man altså ta - ikke han, men jeg. Vel hjemme oppdaget jeg nemlig at jeg hadde kjøpt 3 nøster alpakkagarn, innblandet hele 40 % akryl. Akryl?! Og 3 nøster - til en lue? 2 er vel mer riktig mengde. Men lue, det fikk han!


Å strikke til mannfolk er sjeldent enkelt, det er i hvert fall min erfaring. Det er mange kriterier å forholde seg til, og det er vanskelig å treffe eksakt på det de ser for seg. Men gi dem en myk lue innblandet akryl, og alt er plutselig såre vel - forstå det den som kan?! Jeg synes lua er slapsete i formen og jeg grøsser over at jeg støtter kunstfiberindustrien på garnfronten. Bortsett fra det må jeg jo bare være fornøyd, for selv er han superfornøyd og det var akkurat dette han ville ha.


Mønsteret er fra Pickles og endringene her er altså garnet, pinnestørrelsen, fargevalget og en noe kjappere felling mot slutten av lua. Jeg fulgte oppskriften først, men lua ble altfor spiss i toppen og jeg endte med å rekke opp og prøve meg frem til det ble passelig avrundet og baggy.

Det store spørsmålet som nå gjenstår er hva i all verden jeg skal bruke siste rest av dette garnet på? En rest som faktisk er større en mengden som gikk med til å strikke lua...

Mønster: Naturligvis vintersett fra Pickles
Garn: Dobbel tråd Adore alpakka, 62 gram
Størrelse: One size herre
Pinner: nr. 5,5

post signature

5 kommentarer:

 1. Akrylen gjør det vel ganske kløfritt, så lenge det ikke er store mengder så synes jeg det er helt greit. Det gjør garnet mer barnevennlig. Og så lenge det ikke er på føttene hvor man kan bli kaldsvett gjør det vel ingenting:) Luen er sikkert deilig å ha på:)

  Restene kan vel bli en liten hals, tubeformet liten hals? I hvert fall til en liten gutt da, eller jente:)

  SvarSlett
 2. en ny lue som kan komme i julegave haugen kanskje? :)

  SvarSlett
 3. Noen ganger går det litt fort ja... ;) Heldigvis ikke alle mottakere som har samme kriterier til naturlige fibre. Så om han er fornøyd går vel totalen i pluss?!!

  God helg!! :)

  SvarSlett
 4. Fniiiis! Litt kamelsvelging må til!

  SvarSlett
 5. Hehe, som å lese om meg selv. Gjorde nøyaktig samme " feil". Trodde jeg hadde gjort et kupp, og kjøpt alpakkagarn billig. Ikke så veldig overraskende, da det står ALPAKKA med store bokstaver over hele labelen. For å se at garnet faktisk inneholder 40% akryl, så må man nesten ha forstørrelsesglass, iallfall gode lesebriller. Ja,ja, jeg ble iallfall fornøyd med resultatet når det kom til mykhet, akkurat som dere. Jeg strikket votter, og det ble et nydelig resultat. Lua du har strikket ble kjempefin, og kan tenke meg den både er myk og kløfri.

  Ha en fin søndagskveld og fin uke! :)

  Hilsen Ingrid

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)