19. juni 2010

Ulrik-luer i blått og lilla

To stk Ulrik-luer ble strikket som sommergave til mine to nevøer på 6 og 8 år. Baggyluer er populært i disse dager, og guttene mine henger seg selvfølgelig på trenden! Ulrik fra MGP junior har strikket sin egen lue, og denne er godt likt blant guttene. De fikk selv velge farge på lua, så da ble det lilla på eldstemann (han med rosa crocs) og blå på yngstemann. Jeg antok at luene fikk hvile i ei garderobeskuff gjennom sommersesongen, men kombinasjonen kjølig sommervær og svært fornøyde Ulrik-luemottakere har gjort at gavene allerede har vært flittig brukt - hyggelig synes jeg :)


Den lilla ble litt liten (litt for lite baggy), så jeg måtte gjøre en justering etter sammensying for å få lua litt lengre. Lue nr. 2, derimot, ble passe stor. Til denne la jeg opp 50 masker på pinne nr. 9 og strikket 1 r 1 vr frem og tilbake, og felte av når lua var stor nok til å passe rundt et hode. Lua er altså et ribbestrikket rektangel som syes sammen i kortsidene og snurpes sammen i den ene langsiden til slutt. Garnet er svært tøyelig, så lua passer egentlig hvem som helst. Kløfritt og supermykt er det også, selv om minstemann ikke var helt enig i dette - han mener all ull klør ;)


Mønster: En kombinasjon av dette og dette, pluss litt egenjustering
Garn: Easy fra Sandnes Garn, i fargene 5226 og 5836
Størrelse: Onesize
Pinner: 9


post signature

6 kommentarer:

 1. Der var luene ja..Skikkelig kule ble de. Vil tro at guttene ble fornøyde og skikkelig tøffe i disse.

  SvarSlett
 2. Dem va skikkelig tøff! Nesten så æ ønske mæi en sånn sjøl :p
  Å Martin har jo rett, all ull klør ;)

  SvarSlett
 3. Så kjekt at du har besøkt bloggen min. Alltid kjekt å finne nye blogger, og så utrolig mye fint du lager :) Takk for tipset om tamo by the way (i et eldre innlegg)...masse tøft. Legger deg til i lista mi jeg :)

  SvarSlett
 4. Tusen takk alle sammen, for hyggelige kommentarer! :)

  SvarSlett
 5. Hei hei! Og takk for kjempekoselig kommentar på bloggen min! Da måtte jeg jo inn her å kikke, og fy søren så mye fint du har strikket:) Legger deg til listen min med en gang sånn at jeg kan følge med på dine fremtidige prosjekter. Og luene over var superkule - ikke rart guttene allerede har tatt dem i bruk! Klem fra meg

  SvarSlett
 6. Heisan, og takk for hyggelig kommentar i min blogg. Det er så morsomt å bli gjort oppmerksom på nye blogger, har tittet meg ganske langt tilbake på din og så mye flott du lager!! Og veldig koselig blogg :) Måtte le litt for meg selv når jeg leste innlegget om kopptua og kopphåndduken... Samme blir jo med lester, som må hete sokker her inne :)
  Jeg legger deg til hos meg, denne bloggen vil jeg veldig gjerne følge med på :) Og Ulrik-lua skal strikkes, takk for oppskrift.

  Klem fra G-Anette

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)