8. oktober 2010

Bambuskopptue


Nå har jeg prøvd noe nytt - jeg har strikket en kopptue av bambusgarn. Garnet Gjestal Føn består av 70 % bambus og 30 % bomull. Kluten er herlig supermyk og det sies at bambustekstiler blant annet er både antibakteriell, mer miljøvennlig og har bedre oppsugingsevne enn bomull. Vi har noen håndklær av bambus, og de er fantastisk myke selv etter mange vask, så denne kopptua har jeg tro på :)

Anbefalt vasketemperatur er 40 grader, derfor er jeg spent på hvordan kopptua ser ut etter å ha blitt vasket på 60 grader. Her i huset (og hos mottakeren, antar jeg) er det uaktuelt å vaske kopptuer på lav temperatur - det skal jo tross alt bli rent. Derfor: dersom noen av dere lesere vet om bambusgarn som er merket med 60 grader, så må dere si ifra, for det vil jeg ha tak i! ...Først skal jeg bare bruke opp de siste 2 nøstene jeg bare måtte kjøpe... ;)


Et lite minus har jeg oppdaget hittil; garnet var langt fra drøyt. Jeg fikk ikke nok til en hel klut og måtte derfor jukse med litt hvitt på slutten. Det var jo egentlig min egen feil fordi jeg ikke var nær en kjøkkenvekt da jeg økte, og kom derfor et stykke forbi 25 gram før jeg startet fellingen. Pytt sann, det ble jo bare en særegen detalj, eller hur? 

Denne kopptua ble altså en gave, og mottakeren syntes den var altfor fin til å brukes på felleskjøkkenet i kollektivet der hun bor - jeg ble jo riktig sjarmert av å høre det. Nå vurderer hun å flytte, og jeg er sikker på at det er kopptua sin skyld.. hihi ;)

Mønster: Eget
Garn: Gjestal Føn, farge 530 lilla
Størrelse: ca. 22*22cm
Pinner: Var det nr. 4, mon tro...?

post signature

4 kommentarer:

 1. Hihihi :) Den flyttinga er helt sikkert kopptua sin skyld!
  Den ble kjempefin, et flott særpreg med litt hvitt.

  Kanskje dette er et garn jeg må prøve.. hmmm ;)

  ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Så gøy! Har ett av disse nøstene liggende selv, og tanken om at det er udrøyt har streifet meg! Men, jeg gleder meg til å teste kvaliteten på kluten når jeg får laget den. Flott farge, og jeg er heeelt enig ang vasketemp:)

  SvarSlett
 3. Denne så jo helt herlig myk og god ut! Og jeg har flere nøster med hvit Føn liggende uten mål og mening... Tror jammen det må bli kluter ja :)
  Klem

  SvarSlett
 4. Bambus/bomullsgarn er et deilig klutgarn!
  Vasker mine på 60 grader uten problem. Har kastet magebeltet...
  De er fine både som kjøkkenklut, og er deilige og myke til ansiktsklut :-)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)