18. januar 2012

Brødkurver i søkk og kav


Normalt sett er ikke jeg den som masseproduserer. Jeg kan kanskje finne på å lage 3 like av samme mønster, men som oftest holder det med den ene, den første. I løpet av førjulstida oppdaget jeg at jeg KAN masseprodusere, jeg også. Jeg har nemlig sydd hele 9 brødkurver som ble gitt i julegaver til venner og familie spredt over hele landet; fra Alta i nord, via Stokmarkes og Bodø, Trondheim i midten, og til Kristiansand og Stavanger i sør.


Om mottakerne velger å bruke kurvene til brødkurver, det får bli deres eget valg. Den første jeg fikk gjør nytten som brødkurv, men etter hvert som det dukket opp flere måtte jeg finne andre bruksområder. Kurvene kan for eksempel romme smånips på badet eller kjøkkenet, telys i stua, strikketøyet i kroken, nøtter i påvente av nøtteknekking, eller annet krimskrams et annet sted i hjemmet - her er det bare fantasien som setter grenser.


Kurvenes uttrykk avhenger litt av hvilket stoff man velger. Jeg synes noen kurver passet best med ensfarget stoff inni og mønstrete på utsiden, mens andre kurver ble finest dersom mønsterstoffet var på innsiden. Dette kan også mottaker selv forandre på, det er bare å vrenge kurven og gi den en omgang med strykejernet etterpå.


Jeg prøvde meg frem med ulikt "fyll" mellom stoffene, og endte til slutt opp med tynn vatt som jeg sprayet fast på det tynneste stoffet før jeg sydde - da ble kurven passe stødig og fin, samtidig som den var grei å jobbe med. Det var ingen tvil om at den siste kurven ble mye finere enn den første... Så man har da lært litt underveis!


Igjen: mønsteret er fra Made by me. En fantastisk bok som inneholder mye fint som også nybegynnere kan mestre! Og hva med resten av brødkurvene? Joda, de kommer i et senere innlegg ;)

post signature

7 kommentarer:

 1. Jippi, du er hektet! ;) Kjempefine kurver, og de er utrolig smarte! Tror de færreste bruker de til brød, hihi :) Flotte stoffer.

  Klem

  SvarSlett
 2. Så fine kurver :)

  Du skriver du sprayet på vatt, hva sprayet du med?

  SvarSlett
 3. Fine og du har helt ret , de kan anvendes til det meste :-)

  SvarSlett
 4. SÅ fine! Masse fine stoffer spesielt på den siste :-)Skjønner du er hekta :-)

  SvarSlett
 5. Så flotte kurver!
  Flink du som har masseprodusert :)
  Kjempe flott gave!

  SvarSlett
 6. Lekre kurver! Og takk for tips om usynleg saum på innlegget ditt om rillestrikka votter - det er nemlig det eg har på pinnene nett no. Og eg vart ikkje nøgd med saumen på det forrige paret eg strikka. Skal testast ut! God kveld til deg!
  Systro

  SvarSlett
 7. Da jeg reiste til USA i høst hadde jeg med en hel haug med sånne brødkurver som jeg brukte som gaver. Det er en venninne av meg som lager dem. Og brødkurver ... jeg bruker mine til restegarn, jeg. Små, vakre nøster passer helt perfekt i vinduskarmen min.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)