7. januar 2012

Superenkle barnevotter


Dersom behovet for et nytt vottepar melder seg i en travel hverdag, kan jeg absolutt anbefale disse rillestrikkede vottene. Takket være Nøstebarn er det gjennomførbart å strikke et par votter på null komma svisj - selv for nybegynnere. Kan du strikke strikke rette og vrange masker, og i tillegg øke og felle, da kan du nok til å strikke disse vottene. God passform og naturlig toving i bruk, er bonus på toppen av det hele. Har du restegarn kan du også leke deg med fargebruken. 


Vottene strikkes fram og tilbake på to pinner, og sys sammen til slutt. Jeg syr sammen med denne teknikken, da blir sømmen usynlig. Jeg synes tomlene gjør susen på disse vottene - de stikker ut på siden i stedet for ut fra håndflata. I starten tenkte jeg at dette var litt merkelig, men etter å ha studert min egen hånd nøye, så ser jeg jo at det faktisk er der tommelen er plassert ;) Nøstebarn altså, de har liksom skjønt det! Gjenstrikk? Jepp!


Jeg strikket i tretrådsgarn i stedet for totråds, fordi det var det jeg hadde tilgjengelig. Strikket likevel etter oppskriften (str. 3-5 år), og satset på at vottene tover seg litt i bruk og dermed kan passe til pjokken på 3 år både denne og neste sesong. Tovingen gir både mer vind- og vannavvisende votter, samtidig som vottene fortsatt er myke og gode med tanke på gripeevnen til de søte små. Mange kjøpevotter er helt håpløst stive, med det resultat at ungene ikke vil ha på seg votter. Atter en gang: ull er gull!

Mønster: #1938 Rillestrikka votter fra Strikk til nøstebarn
Garn: 3-tråds merino fra Nøstebarn, farge 52 Dueblå (ca 40 g)
Størrelse: 3-5 år
Pinner: 3,5 og 4,5

post signature

10 kommentarer:

 1. De er kjekke! Jeg strikker vrangborden lenger enn i oppskriften, ellers er det lett å få glipe mellom vott og jakke.

  SvarSlett
 2. Kjempekjekke votter! Jeg også hadde lenger vrangbord, pluss at jeg strikket vottene rundt og rundt, for jeg orket ikke tanken på å sy de sammen... lenge leve latskapen!!

  SvarSlett
 3. Så fine vottar! Det enkle er ofte det finaste og mest praktiske, synest eg.

  SvarSlett
 4. Absolutt kjekke votter! Strikker også vrangborden lengre, og rundt og rundt. Funker som ei kule =)

  SvarSlett
 5. De så veldig greie ut, kanskje de må prøves etterhvert :) holder på med pickles barnehagesett-votter nå til junior.
  Klem

  SvarSlett
 6. Kjempefine votter, og nydelig farge! Tror jeg må gå til anskaffelse av den boka snart, virker som det er mye fint i den.

  SvarSlett
 7. Kjempegreie votter, har strikket to par og er veldig fornøyd. Fin blogg du har:-)

  SvarSlett
 8. Ja, jeg sier det, jeg - imponert!!!!:)

  SvarSlett
 9. Disse vottene er utrolig kjekke! Og veeeldig fin farge du har valgt :)
  Og jeg har også oppdaget at tomlene stikker ut på siden av hånden, hihi... Selv om vottene ser litt morsomme ut, så er passformen fantastisk!

  Klem

  SvarSlett
 10. Kjempefine - og fargen er helt nydelig! Jeg har planer om åbegynne på høstens barnehagegarderobe når jeg er ferdig med et par store prosjekter i kurven, da tror jeg disse står øverst på lista!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)