4. januar 2012

Sjokoladebiter med mintfyll

I adventstida kom jeg over en fantastisk oppskrift på julesnop, som bare må deles! Hvis du liker kombinasjonen mørk sjokolade og mint, f.eks After Eight, er det bare å følge med videre! Jeg gjorde etter hvert min egen vri på disse mintkulene, og som "sjokoladebiter med mintfyll" seiler de opp som mitt favorittsnop av hjemmelaget art!


Oppskriften er fantastisk enkel: en eggehvite vispes stiv, og man tilsetter 240 g melis og peppermyntedråper. Jeg elsker mintsmaken, og endte til slutt opp med å ha i 8 dråper peppermynteolje, i stedet for 5 som oppskriften sa. Massen er passe tykk når den kan rulles til små kuler. Oppskriften sier at kulene skal dekkes med smeltet sjokolade. Vær nøye når sjokoladen smeltes - best resultat oppnås dersom bollen over vannbadet ikke kommer i kontakt med vannet. Jeg kokte opp vann i vannkoker, helte det over i en liten kasserolle, og plasserte en suppetallerken fylt med sjokoladebiter oppå kasserollen og lot det smelte saaakte, dette kan gjerne gjøres mens massen lages og kulene trilles. Den første ladningen ble seende slik ut, med 150 g smeltet sjokolade:


Dette ble vel tidkrevende og pirkete for min smak (og litt lite sjokolade for meg som er sjokofantast), så jeg endte opp med å lage en ladning til, da fylte jeg silikonformer halvfulle med sjokolade, plasserte en kule oppi, og dekte til med mer sjokolade. Aner ikke hvor stor mengde som behøves, men mer enn 300 gram tror jeg nok man behøver. Det kjekke er at kulene kan fint stå på vent dersom du går tom for sjokolade underveis.


Silikonformene kjøpte jeg på Jernia - fine julemotiv er ikke å forakte, men her kan alt brukes. Sjokoladen kan gjerne være mørk, jeg brukte både 70 % og vanlig Dronningsjokolade, og synes begge deler ga et pent og smakfullt resultat. Se bort fra gule bilder, mørketida er nå en gang slik! Disse godbitene ble plassert i cellofanposer og små gaveesker, og ble gitt som fine små gaver til svigers, bestemor, mamma og noen flere :) Dette snopet trenger slett ikke å være bundet til juletida, jeg vil tippe at de smaker nydelig også resten av året!


post signature

8 kommentarer:

 1. Sier ikke nei takk til julegodis på nyåret jeg;-)) Disse skal prøves til neste jul!

  Her spises det rester så det står etter, herlig!
  Klem

  SvarSlett
 2. *Notert på julegaveliste for 2012*

  Åh, tusen takk for tips! Så herlig med en annen smak enn de "vanlige" hjemmelagede som lages ofte.

  Og for å si det slik, jeg har ikke tenkt å vente til nærmere jul med å lage disse ;) Må bare kjøpe noen lekre former først!

  Klem

  SvarSlett
 3. Oi oi oi, dette så farlig godt ut! Må prøves veldig snart! :)

  SvarSlett
 4. Farlig.. Sjokolade og mint er en av mine favorittkombi`er ;)

  SvarSlett
 5. Mmmm, det såg farlig godt ut :-) Kjempe lurt med silikonform. Dette må nok prøves en gang.

  SvarSlett
 6. Mmmmm! Sjokolade med mint er utrolig godt! Stilige former, det ble veldig proft på den måten!

  SvarSlett
 7. åh, di så gode ut:-) Elsker sjokolade og mint!
  Prøvde selv å lage mintpletter før jul - d ble ikke så vellykket:-/
  Formene var en god ide, d skal jeg prøve ut:-)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)