15. november 2012

Til de aller aller minste


Inspirert av Monstermønster har også jeg strikket et lite bidrag i forbindelse med den internasjonale prematurdagen, 17. november. Bortgjemte rester fra mitt lager ble til verdifull varme for tre små mennesker - det føles veldig bra!  


Jeg kunne sendt luene hvor som helst, egentlig, men jeg føler litt ekstra for sykehuset i Kristiansand fordi min lille gudsønn kom til verden veldig tidlig akkurat der. I dag er pjokken like stor og sterk som et gjennomsnittlig barn på hans alder, men hans første plagg er et veldig synlig minne om hvor bitte bitte liten han var da han ble født. Et slikt minne hadde jeg lyst til å gi de som blir eiere av disse tre luene  Samtidig kan jeg ikke se for meg en bedre start for premature enn å få på seg varme plagg strikket i den mykeste ull! 


Jeg tok sjansen på å strikke to av luene i ren ull som ikke er superwashbehandlet. Det er litt risikabelt når man ikke vet om mottakerne/sykehuset vasker det forsiktig, men den sjansen tok jeg. Faktisk er det lilla og det grå garnet rester av garn som ble brukt i en Nøstebarndress til pjokken i Kristiansand, og det blå garnet er rester fra en jakke og lue som broren hans fikk da han ble født. Helt tilfeldig, men litt ekstra artig!


Den rosa lua er strikket i babyull, og den fikk et lite innslag av naturhvitt - striper er gøy, må vite. Jeg har store problemer med å huske hvor garnet stammer fra, men det tyder vel bare på at det er ekstra gammelt... Dog er kvaliteten slett ikke forringet (det må jo være et begrep som heter årgangsgarn?!), og alle luene er selvfølgelig vasket før de ble pakket og sendt i posten. 


Hvis du også har lyst til å strikke til premature, så er det fortsatt mulig - du rekker fint en lue eller to  innen prematurdagen. Dette prosjektet tar nemlig fint lite tid. De bittesmå bryr seg vel egentlig fint lite om slike merkedager, så plaggene vil nok uansett bli godt mottatt om de leveres etter 17. november. Dessuten behøves det stadig nye plagg, ettersom ulla blir med barna og foreldrene hjem fra sykehuset. Tepper, luer og sokker i all verdens farger er gull verdt for de små, og rester har vi vel nok av?!


Mønster: Preemie baby beanies (gratis, ravelry)
Garn: diverse rester, totalt ca 10-15 gram
Størrelse: Prematur
Pinner: nr. 2 og 2,5

post signature

9 kommentarer:

 1. Masker med mening <3 Ren inspirasjon :)

  SvarSlett
 2. for en fin ting å gjøre! fikk jeg og lyst å finne litt garn og lage noen luer!:) får prøve få til det,men spørs om jeg rekker før 17.:)
  men veldig bra tiltak,og søte luer♡

  SvarSlett
 3. Omsorg som varmer på flere måter :-)

  SvarSlett
 4. Luer i bittelitenstørrelsen blir aldri feil og dine var veldig søte :)
  Det er jo utrolig kjekt at den minste rest av garn kan bli til et helt plagg som noen virkelig har bruk for.

  SvarSlett
 5. For et flott tiltak. Luene var flotte, og kommer nok til å varme godt for noen søte små

  SvarSlett
 6. Nydelige luer, og for et flott tiltak! :-)

  SvarSlett
 7. Flotte luer, så snill du er! Ha en fin ny strikke uke!

  SvarSlett
 8. Så søøøte! Et veldig fint tiltak!
  Ull er som kjent gull, og disse aller minste trenger det veldig.

  Artig sammentreff med garnet!☺

  SvarSlett
 9. Dette mønsteret ser glimrande ut! Inspirerande! "Problemet" mitt er akkurat dét med superwash ... Har eg styrt unna til no i mitt eige garnlager, og er så "sær" at eg helst ikkje vil kjøpe slikt heller.

  Men skulle tru det er andre foreldre som også gjerne vil ha kjemisk ubehandla ull ...?

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)