2. november 2012

Baggy lue til en liten diva


Fine byjenter må ha garderoben i orden, og det aller beste er når fint = praktisk. En såkalt baskerlue etter oppskrift fra Nøstebarn har funnet veien til ei lita byjente, og er allerede tatt i bruk. Den sitter godt på hodet og er derfor like fin til barnehagebruk som til bytur og kafébesøk.


Lua ble strikket for ganske nøyaktig ett år siden, og var da planlagt som julegave til en venninne. Både størrelse og farge viste seg å bli fullstendig feil, og lua har ligget på vent i gaveeska helt siden da. I sommer prøvde jeg lua på gudmors lille snuppe, og både størrelse og farge viste seg å være perfekt for henne. "E den te mæ, gudmor?", spurte hun. Jeg svarte noe sånt som at den var til ei lita jente og pakket lua tilbake i kofferten. Frøkna aksepterte svaret og glemte hele greia ganske kjapt. Pjuh!


Når høstferien nærmet seg fant jeg frem synåla og passende pynt for en 3-åring. Et heklet hjerte, en heklet blomst og en yndig hundeknapp ble sydd fast og dermed var det bare å overrekke gaven. Lua ble kjapt tatt i bruk (hurra!), og jeg hørte ingenting om at den klødde - utrolig nok. Den er strikket i 3-trådsgarn fra Nøstebarn, som mange mener er ganske grovt og kanskje ikke førstevalget til barneluestrikking. Men i dette tilfellet fungerte det fint, og glad er vi for det!


Heldigvis fikk jeg sett lua i bruk ved et par anledninger, for det viste seg at selve baggy-delen hadde en tendens til å sprette opp, slik at vi stadig vekk måtte ordne på lua for å få den til å ligge pent. Nål og tråd ble tatt frem, og gudmor måtte jukse det hele til ved å feste "bretten" bak fast i lua bak. Og vips var den fine passformen litt mer permanent, og den viltre treåringen kan hoppe og sprette rundt, mens lua sitter pent på hodet og tar av for kulde og nedbør i kalde høst- og vintermåneder. Det liker vi!

Mønster: Baskerlue #1954 fra Strikk til Nøstebarn
Garn: Enkel tretråds merinoull (farge 841) fra Nøstebarn, ca 50 g
Størrelse: Strikket i str dame, men endte opp med ca 3-5 år
Pinner: 4,5 eller 5 - husker ikke... :)

post signature

4 kommentarer:

 1. Så søt - og tøff lue!

  God helg :)

  SvarSlett
 2. Nydelig! Jeg har også "sydd ned" noen luer som nekter å henge på riktig måte...!

  SvarSlett
 3. Så fin!☺

  Tusen takk for inspirasjonen!
  Klem

  SvarSlett
 4. Det gikk med 250 gr til MorgenGry Genseren, men vet ikke med Extra Fine garnet. Abuelita er ett veldig lett og luftig garn. Håper det blir genser på deg og! :)

  Så fin ei lue! Og så lurt å sy fast 'baggy'en' bak! :)

  Klem

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)