12. november 2012

Glade restesokker til en barnehageguttDa jeg var yngre var fargerike sokker min store skrekk. Mulig jeg hadde fått for mange i årenes løp, men jeg ønsket ikke at hele barneskolen skulle kjenne meg igjen på de fargerike sokkene mine. Samtidig ville min beste venninne for alt i verden ha ullsokker i spreke farger. Det var de fineste hjemmestrikkede ullsokkene hun visste om, og hun kunne ikke fordra sine egne ensfargede, eller til nøden tofargede. 


Til bursdagen i år ga jeg venninna mi et par spreke ullsokker, og i følge henne selv er de nesten for fine til å brukes. Til og med hennes bedre halvdel var begeistret, han som vanligvis ikke bryr seg så hardt om garn, mønster og farger. Og med foreldre som snakker varmt om fargerike sokker, så kan man ikke annet enn å vente seg at barna får sånt i sitt ull-lager. Nå var det altså tid for å prakke fargerike sokker på en av hennes to sønner; minstemann Jakob, som er min lille gudmorgutt. Han begynte i barnehage tidlig i høst, og må derfor ha ullgarderoben i orden nå som det er kaldt ute. 


Garnlageret inneholdt en passe mengde rent ullgarn - en salig blanding av pt2, tove og lignende garn. Brunt, grønt, hvitt og ulike blåfarger ble satt sammen, ganske så tilfeldig, faktisk. Det er vel neppe noen av de små barnehagevennene som har like. Ikke bare er de fargerike - de holder nok føttene varme gjennom vinteren også. Og til mammaen: hvis man sliter hull i sokkene, eller vokser ut av dem, så kan man ønske seg nye! For gudmor synes dette var veldig gøy (og når han får føtter i str 38 og oppover så er nok ikke sokkestrikking like gøy lengre) :)


Jeg brukte en oppskrift fra Nøstebarn som utgangspunkt, men jeg fortsatte ribbestrikken over to av pinnene frem til tåfellingen, for bedre passform. Jeg hååååper størrelsen passer pjokken, for jeg har ikke mange metrene med garn igjen... Og vips, så var lageret slanket med 26 gram! Alle monner drar ;) Og bare for å ha det nevnt: den perioden hvor jeg ikke kunne fordra sokker i allverdens farger er definitivt forbi!

Mønster: Nøstebarn #1953
Garn: Diverse ullgarn, 26 gram
Størrelse: 1-2 år
Pinner: nr 2,5

post signature

12 kommentarer:

 1. Så flotte sokker! Fikk lyst å strikke sånne glad sokker selv :) Heldig liten tass som har en strikkende gudmor!

  SvarSlett
 2. Kjempefine og fargespreke :-)

  SvarSlett
 3. Fiiine farger:)
  Småsokkestrikking er egentlig ganske gøy:)

  SvarSlett
 4. Må bare bekrefte at både tassen og mor føler seg heldig som har såsnill gudmor og venninne! Sokkene satt som ett skudd og har løpt noen meter i barnehagen allerede ;)

  Tusen takk!:)

  SvarSlett
 5. flotte sokker, herlige til vinterstøvlene, ha en fin uke hos deg!

  SvarSlett
 6. Gladsokker! Eller gladlester som vi sier ;) Herlig fargekombinasjon. Disse blir mamma'n til Jakob glad i :)
  Så lurt å fortsette ribbestrikken oppå foten også, takk for tips! :)

  Klem

  SvarSlett
 7. Fargerike sokker er dagen høydepunkt. Jeg er vokst opp med fargerike ullsokker og synes det er et must for at vintermorgenen i nord-norge skal være levelig! Fine sokker.

  SvarSlett
 8. Så herlig ♥
  fargerike sokker er flott!
  Jeg tror jeg var en smule skeptisk til de selv da jeg var liten, men ikke nå lenger!
  Disse var så fine! Heldige pjokk :)

  SvarSlett
 9. Veldig fin fargekombinasjon! Og gratulerer med de 26 grammene :-)

  SvarSlett
 10. Lekkre!! Så fin blogg du har, her har jeg funnet masse inspirasjon i kveld, må forsøke meg på pulsvarmere med trekkspill effekt og uglevottene var jo bare rååå kule:)

  Kommer plutselig tilbake:)

  Anita

  SvarSlett
 11. Liker godt fargemixen din. Ja til fargerike sokker!

  SvarSlett
 12. Herlige farger!
  Blir nok en fornøyd liten gutt kan jeg tenke meg :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)