15. september 2010

Liten innsats - stor forandring

I helga som var brukte jeg en kveld til å reparere et par (mildt sagt) utslitte tøfler som lenge hadde skreket til meg fra strikkeveska - helt siden forrige tøffelsesong ble avsluttet, faktisk. De som kjenner meg vet at jeg er storforbruker av ullplagg på beina i de kalde månedene av året, dvs. fra september til mai etter min definisjon ;) Jeg bruker tøfler/ullsokker både natt og dag, og har derfor en lei tendens til å slite ut ganske mange i løpet av en sesong. Vanligvis gir jeg et lass til mamma når jeg ser det minker med hele par, men denne gangen tok jeg faktisk saken i egne hender! :)

I tillegg til nål, garn og pinner trenger du et par hullete "mormors tøfler" - jo verre de ser ut, desto mer festlig er det når de er ferdige!

 1. Finn ut hvor det finnes en hel/ikke-utslitt rille, og stikk pinner inn i hver maske. 
 2. Ta frem saksa og sett i gang! Alt som befinner seg "under" tøffelen, innenfor pinnene, skal bort. 
 3. Grav i garnlageret - der finnes helt sikkert noe restegarn som ligner. Jeg fant et litt skarpere turkisfarget ullgarn, og tok også frem litt svart garn av sterkere sort for å unngå å måtte gjøre den samme jobben neste september ;)
 4. Les mønsteret, finn ut hvor du befinner deg - i mitt tilfelle var der igjen 2 rader etter den siste mønsteromgangen, ergo begynte jeg på rad 3. Strikk til mønsteret forteller at nok er nok, og mask eller strikk sammen til slutt.


Og voila, under ser dere er resultatet!!

Hørte jeg noen som sa ekstrem oppussing eller gjenbruk eller garnslanking eller eller eller...? Jeg ble i hvert fall superfornøyd, og innså at jeg kanskje oppfyller bestemorkravene (mangler noen år på baken, da... men det kommer tidsnok har jeg hørt)! Ønsker alle mine fine lesere en finfin dag! Kanskje jeg nå har inspirert noen til å ta tak i et hullete plagg som lenge har gnagd på samvittigheten? :)

post signature

13 kommentarer:

 1. Oi, det må jeg si. *imponert* ;)

  SvarSlett
 2. Så lurt! :)

  Enige i at tøfler e eit must... Eg e meste litt gla for at d er haust, så kan gode, varme plagg tas i bruk! :)

  SvarSlett
 3. Ikke verst! Og, for noen kule tøfler!:)

  SvarSlett
 4. Eg bøye meg i støvet Synnøve! Sa du husmor-evne da. Veit kor mine tøfla ska seinnes no ;) Eg har eit par sånne lilla som e meir som slitt :)

  SvarSlett
 5. Hehe, takk takk! Ingenting er så deilig som å ta på tøflene etter en lang dag i tette sko :) Bente: Det her klare du vettu, du har jo reparert en hel genser som ikke æ engang torte å prøve på! :)

  SvarSlett
 6. Hehe, takk takk! Ingenting er så deilig som å ta på tøflene etter en lang dag i tette sko :) Bente: Det her klare du vettu, du har jo reparert en hel genser som ikke æ engang torte å prøve på! :)

  SvarSlett
 7. Så tøffe tøfler :-)
  Takk for hyggelig besøk på bloggen min, og for at du vil være med på mitt gi bort-lotteri!

  SvarSlett
 8. Lekre tøfler!! Fin farge og flott fasong!

  et lite spm: den tekoppen du har bilde av i banneret ditt på bloggen, vet du hvem som har laget den/hvor den er å få fatt i? *knallflott kopp*

  SvarSlett
 9. Imponerende!!! De ble jo knallfine:)

  SvarSlett
 10. Det maa ae virkelig si! Det ser ut til at du har arva bestemorgenan, uten tvil :D Ae gir bare sokkan til bestemor, eller, ho kommer aa grev i skuffan og henter dem :p

  SvarSlett
 11. Næmen se på de :)
  - det ble kjempe bra!

  SvarSlett
 12. Ja, dette va imponerende! Du overrasker stadig med nye sider!

  Klem fra mamma

  SvarSlett
 13. Supert tips! Liker bloggen din - masse inspirasjon her:-)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)