23. januar 2011

Nå skinner sola...

På denne tiden av året jubles det i de nordligste delene av landet over at sola endelig er tilbake, etter en laaang periode med mørketid og blåtimer. Det er alltid like herlig å kjenne de første solstrålene i ansiktet, og se at det går mot lysere tider og lengre dager. Vi som har flyttet et stykke under polarsirkelen går dessverre glipp av denne herligheten. Jo, vi ser da sola herfra også, men her er det ingen som jubler høylydt over at de en-de-lig har vært så heldige å se de aller første minuttene. Likevel er det ingen grunn til at vi skal gå glipp av selve feiringen av sola - vi har da evne til å forestille oss hvor fint det er der oppe i nord ;) Se bare på dette stemningsbildet som tikket inn på mms lørdag formiddag:


For å feire sola har vi bakt solboller - en herlig tradisjon vi hadde på barneskolen. Solboller er (for meg) vanlige hveteboller med vaniljekrem på toppen, og gjerne også med melis og kokos på. Da vi var små gikk hele klassen i ring utendørs og sang solsanger etter at solpynten var hengt opp i vinduene, og med solboller godt plassert i magen. Og hvis ikke det er en fin måte å ønske sola velkommen på, så vet ikke jeg! :)
Og dere; takk for gode tips, medfølelse og forståelse på forrige innlegg! Status nå er at det har roet seg litt, etter at jeg fant ut at det fantes en mulighet for å markere kommentarer som søppelpost/spam. Etter at jeg gjorde dette har jeg sett lite til kommentarene. Hurra! :)

En fortsatt god søndag ønskes dere alle!


post signature

7 kommentarer:

 1. Også jeg som akkurat tenkte på deg!! Kjekt å høre fra deg i nord. Vakkert bilde og deilig bolle...:) Fin tradisjon med solboller på første soldag. Her bruker vi de bollene på første skoledag siden vi kaller de skoleboller. Godt det er noe som kan gjøres med ubehagelige meldinger. Ha en fin uke og håp på mye sol:) Klem fra Renate:)

  SvarSlett
 2. Så hærli me solfeiring! Sola kom sigende over fjellene for noen dager siden her, og i vinduet henger ei flott gul sol som Lucas har laget i barnehagen. Bollene sviktet, men får ta det igjen sterkere senere! Klem!

  SvarSlett
 3. Kjempeflott bilde! Og jubel-følelsen kjenner jeg til ja ;)
  Til tross for at jeg liker mørketiden best, så er det veldig godt når solen kommer!

  Ha ei fin uke

  Klem

  SvarSlett
 4. Det er altså helt fantastisk når sola endelig kommer tilbake! Og de solbollene så bare helt nydelige ut :)!

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 5. Nydelig bilde av sola! Og en slik bolla kan du godt sende hit :) hihi

  Leit å høre om de problemene du har hatt med kommentarene - håper det gir seg nå! Men viktig at du blokkerer ja.

  Takk for gode ord inne hos meg - de varmer,
  klem

  SvarSlett
 6. Skjønne ka du mene, æ klare ikke å forestille meg at det e januar engang i og med at det ikke finns sne her!
  Det her med mørketid og midnattsol klare dem ikke helt å forstå her, men æ prøve å være tålmodig og forklare så godt æ kan :p
  Bollan så helt herlig ut!

  SvarSlett
 7. Skjønne ka du mene, æ klare ikke å forestille meg at det e januar engang i og med at det ikke finns sne her!
  Det her med mørketid og midnattsol klare dem ikke helt å forstå her, men æ prøve å være tålmodig og forklare så godt æ kan :p
  Bollan så helt herlig ut!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)