29. januar 2011

Sukkertøyvotter og et godt tips


Med lysere tider oppstår ofte et akutt behov for friske farger, og hvis ikke disse frisker opp vinterantrekket så vet ikke jeg! Mottaker av disse vottene feirer i dag 25 år - gratulerer så mye med dagen, Bente! :)

Bursdagsbarnet hadde to fine ønsker jeg falt spesielt for. Tova votter var det ene, mens det andre var at jeg kunne feiret dagen sammen med henne. Det siste kan jeg nok ikke oppfylle denne gangen, men ønsket om tova votter er herved oppfylt! Håper jeg har truffet på størrelsen, hvis ikke får du gi vottene et balsambad og strekke litt der det trengs :)

Det fine med å strikke i ren ull er at det er mulig å gjøre arbeidet med trådfestingen så enkelt som mulig. Stripestrikk er nok ikke det lureste valget dersom lite trådfesting er målet, men Malsen og Mor har et tips som har vært veldig nyttig for min del: å tove to trådender sammen. Dette er særdeles genialt dersom man strikker med én farge, og har behov for å gå over til nytt nøste underveis. Og til de av dere som griner litt på nesa etter å ha lest dette; jeg vasker alltid strikkeplagg før de gis vekk eller tas i bruk ;)

Garn: 100 g Fritidsgarn i diverse "jentefarger"
Størrelse: Liten damehånd
Pinner: 5,5


post signature

6 kommentarer:

 1. Så flotte votter! Ingenting slår hjemmelagde gaver, det er jo så koselig å få:)

  Ha ei fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 2. Tusen hjertelig takk for disse flotte vottene Synnøve! Jeg ble sååå glad når ønsket ble oppfylt!! Og det var flotte og friske farger som helt klart liver opp en litt trist senvinter. Nok en gang tusen takk! Du er en superduper venninne og strikkevenn:) Klem!

  SvarSlett
 3. Tovavotter er gull! Supergode og varme!

  SvarSlett
 4. Helt enig med de andre; ingenting slår tova votter!! Friske fine farger du har valgt:)

  Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min:)

  Ha en herlig helg:)
  Klem:)

  SvarSlett
 5. Kjempesøte votter - en veldig fin gave!

  Ha en fin søndagskveld!

  Klem :)!

  SvarSlett
 6. Tovavotter er kanskje det varmeste og beste som finnes. I tillegg ble disse veldig fine!

  Så kjekt at du er med på gi bort-lotteriet mitt :-D

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)