9. januar 2011

Mammas tøfler

Det er sikkert flere som har en mor som strikker og strikker, sender gaver til alle himmelretninger, produserer til mennesker i alle aldre og størrelser, men som sjeldent strikker noe til seg selv? Min mamma er i hvert fall av dette slaget, og da er det vel på sin plass med en strikket gave til dagens bursdagsbarn!


Disse tøflene ble strikket i juleferien, men da mamma opptil flere ganger nevnte at disse har hun strikket mange av, men at hun ikke har et eneste par selv, konkluderte jeg raskt med at den hjemmelagde bursdagsgaven var i boks! Og da hovedpersonen selv var dratt på jobb, dristet jeg meg ut (dog litt for tynnkledd, i 17 minusgrader) for å forevige verket mens dagslyset var på sitt aller beste.

Hun har selv vært med og bidratt i tøffelstrikkingen, ettersom jeg (svimmel som jeg er) hadde klart å strikke kun én sort stripe helt øverst på tøffel nr. 1, men to sorte striper på tøffel nr. 2. Hva annet gjør man da, enn å spørre mamma om råd? Jeg vet om noen som klarer å gå med to forskjellige tøfler, men mamma er så absolutt ikke av denne sorten, og dermed var det ingen vei tilbake. Mamma foreslo å gjøre alt på nytt - og jeg nektet, selvfølgelig ;) Vi ble sammen enige om at det måtte da gå an å klippe av den øverste grå delen, for så å strikke en ny sort stripe og deretter strikke det grå feltet på nytt og felle på det stedet jeg tidligere hadde lagt opp. Saksa ble tatt frem, vi tryllet, trikset og fikset, og det er nå umulig å se at vi har gjort noe - såfremt man ikke vet om det. Hurra!

Da gjenstår det bare å si GRATULERER MED DAGEN, og ønske mamma en finfin bursdag! :)

Mønster: Sandnes Garn - Julehefte 0713
Garn: 110 g Mor Aase (ikke superwash), farge 1053 og 1099
Størrelse: Voksen
Pinner: 3,5

post signature

10 kommentarer:

 1. Strikka gaver til strikkere er fantastisk! Særlig fordi vi som strikker selv skjeldent får noe strikka, fordi mange synes vi allerede har nok...

  Men det er jo ofte sånn at mammaer gir vekk alt og beholder lite selv?

  Perfekt gave!

  SvarSlett
 2. Heldige mammaen din! De tøflene var veldig fine.
  Ja som flere sier, så er det jo ofte sånn at vi gir vekk, men skjelden lager noe til oss selv.
  Har sikkert strikket 10 par Bella votter i høst, men ikke et eneste par til meg selv enda...

  SvarSlett
 3. Flotte tøfler med MYE arbeid, skjønner jeg:)Kos dere i dag:)

  SvarSlett
 4. Jeg tenker mamma'n din ble kjempeglad, for å få så fine tøfler - fra deg:-)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med dagen, mammaen!
  Fine tøfler hun får :-)

  SvarSlett
 6. Ja, disse tøflene er så fine. Lenge siden jeg har strikket slike nå:) Heldige mamman din, og jeg er imponert over den opprettingen dere gjorde. Jeg hadde nok selv også slitt med den feilen, men hva jeg hadde gjort med det aner jeg ikke:)

  SvarSlett
 7. Hei og takk for besøket i bloggen min! Heldige mammaen din som får de flotte tøflene og det følger jo også en "morsom" historie med dem som vil bli husket!
  Masse fint du lager; er innom deg innimellom og koser meg med bloggen din!

  SvarSlett
 8. Så flott de tøflene var! Syns de ser så kompliserte ut å strikke..
  Bra med litt hjelp når man har vært litt "svimmel" ;)

  Klem

  SvarSlett
 9. Så koselig at mammaen din får et par tøfler også. Den beste gaven jeg kan få er noe hjemmelaget,men det er det mange som synes er rart ettersom jeg er så kreativ å ordner det meste selv.

  Kjekt å få litt hjelp i en svimmel hverdag da.

  Takk for besøk inne hos meg her om dagen. Det er alltid hyggelig med besøk. Formen ja? Tja hva skal man si? Det humper og går,å jeg venter på svar fra smertesentret hva de syns jeg skal gjøre.
  Tar en dag av gangen,å koser meg med det jeg greier.

  SvarSlett
 10. Tusen takk for flotte tøfler! Tenk at endelig fikk også æ et par!

  Som vanlig lager du mange flotte produkter, æ e stolt av dæ!

  Klem fra mamma

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord til meg ♥ Det gjør dagen min ekstra fin :)